Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κύπρου καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και διακηρύσσει την υποστήριξή της όχι μόνο στους Κούρδους, αλλά σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ειρήνη.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και η πισώπλατη μαχαιριά των Κούρδων κάτω από την σιωπηλή ανεκτικότητα της ανθρωπότητας, προδίδουν το θλιβερό πρόσωπο της παγκόσμιας κοινωνίας που έχει κάνει ακόμα ένα βήμα πίσω, στις αξίες που συνηθίζει να διακηρύττει για ειρήνη, δικαιοσύνη και πρόοδο.
 
Η έκφρασή “A fall from grace” χαρακτηρίζει τους παγκoσμίους πολέμους και την μη ανατροπή τους από τους τότε κυβερνώντες.
 
Η έκφραση “A fall from grace” τώρα χαρακτηρίζει την συλλογική ευθύνη που φέρουν όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και η Ευρώπη που όπως και στην περίπτωση του Χίτλερ στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, πιστεύουν πως με τις αποφάσεις και πράξεις τους εξευμενίζουν την Τουρκία.
 
Η Τουρκία, με το ποινικό της μητρώο, με την γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων, Ποντίων και με την εισβολή στην Κύπρο, διαχρονικά συμπεριφέρεται ως ένας νέος Χίτλερ των καιρών μας.
 
Οι Κούρδοι, που διεξάγουν ένα ηρωικό αγώνα εναντίων των τρομοκρατών της ISIS και που εδώ και δεκάδες χρόνια αγωνίζονται για αυτοδιάθεση, είναι τα τελευταία θύματα της Τουρκίας που θέατρο τώρα έχει την βόρεια Συρία, στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, που πριν 100 χρόνια ήταν ο τελευταίος σταθμός των Αρμενίων προσφύγων πριν την σφαγή τους από τους Τούρκους.
 
Την στιγμή που η παγκόσμια κοινωνία περνά μια ηθική και πολιτική κρίση και ακόμη ένα “A fall from grace”, εμείς σαν αγωνιστές της αυτοδιάθεσης των λαών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της δικαιοσύνης και της ειρήνης, απέναντι στην βουβή και αμαρτωλή ανεκτικότητα των πολλών, καταδικάζουμε την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και διακηρύσσουμε την υποστήριξη μας όχι μόνο στους Κούρδους, αλλά σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ειρήνη.
 
Πηγή: philenews