Τον διαχωρισμό οικοπέδων σε τεμάχιο γης, που απέκτησε σημαντική αξία μέσα σε μια νύχτα με τη μετατροπή της γεωργικής ζώνης σε γη παραθεριστικής κατοικίας Π3α βάσει της Δήλωσης Πολιτικής, εξέτασε χθες η Περιβαλλοντική Αρχή. Το προτεινόμενο έργο, όπως αναφέρεται και στη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ), αφορά διαχωρισμό μέρους του τεμαχίου 355 του Φ/Σχ. 52/42 στα Κούκλια, σε 294 οικόπεδα παραθεριστικών κατοικιών, περιλαμβανομένης της κατασκευής οδικού δικτύου που διατρέχει τον προτεινόμενο διαχωρισμό. Η περιοχή χωροθέτησης του προτεινόμενου έργου στα βορειοανατολικά συνορεύει με την περιοχή Natura 2000 «Χα Ποτάμι» (ΖΕΠ) και στα βορειοδυτικά -σε απόσταση 540μ. περίπου- βρίσκεται η περιοχή Natura 2000 «Κοιλάδα Διαρίζου» (ΖΕΠ).
 
Ενώπιον της Περιβαλλοντικής Αρχής τέθηκε πρόσφατη επιστολή του Γενικού Ελεγκτή με την οποία την ενημερώνει ότι θα εκδώσει σχετική έκθεση για την προτεινόμενη ανάπτυξη. Στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή θα ζητείται η επαναφορά της ζώνης από παραθεριστική σε γεωργική από τη στιγμή που δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην αρχική αναθεώρησή της. Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ερωτηθείς σχετικά από τον «Φ», ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ετοιμάζεται η έκθεση η οποία σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα. «Επιμένουμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί η αλλαγή της ζώνης γιατί η εταιρεία πήρε ανταλλάγματα χωρίς να δώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
 
Η συνολική περιοχή την οποία θα καταλαμβάνει το προτεινόμενο έργο ανέρχεται σε 413.872 μ². Από αυτά η έκταση που θα καταλαμβάνει η προς ανάπτυξη περιοχή, στην οποία θα διαχωριστούν τα 294 οικόπεδα, θα ανέρχεται σε 312.489 μ² (75,5%). Αναφέρεται ότι το 90% των οικοπέδων θα έχουν συνολικό εμβαδόν πέραν των 1.000 μ². Η συνολική έκταση των δημόσιων χώρων πρασίνου, στους οποίους θα διατηρηθεί η τοπική χλωρίδα, θα ανέρχεται περίπου σε 38.950 μ² (9,4%). Οι διάφοροι χώροι στάθμευσης οχημάτων, στους οποίους καταγράφονται συνολικά 100 θέσεις, θα καταλαμβάνουν μιαν έκταση 1.680 μ² (0,4%), ενώ οι χώροι άλλης δημόσιας χρήσης (κοινοτικές εγκαταστάσεις) θα καταλαμβάνουν συνολική έκταση 6.130 μ² (1,5%). Tο οδικό δίκτυο περιλαμβανομένων των πεζοδρομίων και άλλων πεζόδρομων εντός της περιοχής μελέτης θα καταλαμβάνει συνολική έκταση 54.430 μ² (13,1%).
 
Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν για το τεμάχιο αρ. 355 (μέρος) έχει κατατεθεί αίτηση για Πολεοδομική Άδεια (ΠΑΦ/497/16), στην οποία ο συνολικός αριθμός των διαχωριζόμενων οικοπέδων ήταν αρχικά 339 και αργότερα 337, τα οποία μετά από παρατηρήσεις του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως μειώθηκαν σε 294.
 
Επιπλέον, αναφέρεται ότι έχει εγκριθεί Άδεια Διαίρεσης /Κατασκευής δρόμου με αριθμό 7740 (Αρ. Φακ. Δ112/13) εντός των τεμαχίων με αρ. 128, 130 και 355 συνολικού μήκος 3,7 km, ο οποίος θα παρέχει πρόσβαση στα υπό διαχωρισμό οικόπεδα. Η κατασκευή του εν λόγω δρόμου που διατρέχει τον προτεινόμενο διαχωρισμό έχει αρχίσει, και έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές και οι χωματουργικές εργασίες μέχρι το «Formation Level».
 
Τον Απρίλιο του 2017 εξετάστηκε από «ad-hoc Επιτροπή» η Δέουσα Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, για την οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμα οποιαδήποτε έκθεση, ενώ τον Ιούλιο του 2017 εξετάστηκε από την Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η ΠΕΕΠ. Η Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ζήτησε όπως για το προτεινόμενο έργο υποβληθεί ολοκληρωμένη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) η οποία εξετάστηκε χθες. 
 
Στη ΜΕΕΠ αναφέρεται πως θεωρείται ότι η φάση κατασκευής του προτεινόμενου έργου είναι οι εργασίες διαχωρισμού των οικοπέδων και η κατασκευή του οδικού δικτύου και των συναφών υποδομών (πεζοδρόμια, χώροι στάθμευσης, δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών, δίκτυο όμβριων υδάτων). Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαχωρισμού των οικοπέδων δεν αναμένονται οποιεσδήποτε πρόσθετες επιπτώσεις στο περιβάλλον από αυτό. Στη συνέχεια όμως, τονίζεται, η περιοχή αναμένεται ότι θα αναπτύσσεται σταδιακά. Στην παρούσα φάση δεν είναι γνωστός ο ρυθμός οικοδόμησης της περιοχής, ούτε και ο χρόνος πλήρους ανάπτυξης.
 
 
ΖΗΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΖΩΝΩΝ Η ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
 
Με επιστολή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, ημερ. 6/10/2017, προς τον υπουργό Εσωτερικών επισήμανε ότι εφόσον δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην αρχική απόφαση για ένταξη των ιδιωτικών τεμαχίων σε Παραθεριστική Ζώνη, το Υπουργείο θα έπρεπε, με την καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τον νομικό χειρισμό του θέματος, να προβεί αμέσως στην ανάκληση της πιο πάνω πράξης, ενέργεια που θα έπρεπε κατά την άποψή της να προωθηθεί προ πολλού. Επισήμανε επίσης πως, το γεγονός ότι η ανάκληση της απόφασης δεν προωθήθηκε έγκαιρα, θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο διοικητικής έρευνας για να εξακριβωθεί εάν αυτό έγινε σκόπιμα, για όφελος του ιδιώτη, ή από αμέλεια. 
 
Η αλλαγή πολεοδομικού καθεστώτος συνδεόταν με τον Ακάμα
 
Η τροποποίηση του πολεοδομικού καθεστώτος της περιοχής χωροθέτησης του προτεινόμενου έργου που έγινε στις 21/12/2007 δεν υποβλήθηκε σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Δέουσα Εκτίμηση Επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Επιπλέον, λόγω της κατασκευής και λειτουργίας αιολικού πάρκου εντός των περιοχών Natura 2000 ΤΚΣ/ΕΖΔ και ΖΕΠ Χα Ποτάμι εκκρεμούσε μέχρι πρόσφατα ισχύουσα διαδικασία παράβασης. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προβεί σε ανεξάρτητη μελέτη αποκατάστασης και αποζημίωσης για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου εντός των περιοχών Natura 2000 ΤΚΣ/ΕΖΔ και ΖΕΠ Χα Ποτάμι. Tα προτεινόμενα αντισταθμιστικά μέτρα αποκατάστασης, μεταξύ άλλων, προβλέπουν την «απαγόρευση αναπτύξεων/ διαταράξεων εντός και γύρω από το αιολικό πάρκο», με το οποίο όμως εφάπτεται η περιοχή χωροθέτησης του προτεινόμενου έργου. 
 
Σημειώνεται ότι ο αποχαρακτηρισμός πολεοδομικών ζωνών προστασίας κρατικών δασών και γεωργικής γης εντός και πλησίον του Κρατικού Δάσους Ορείτες έγινε στο πλαίσιο παλαιότερης Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία προέβλεπε την ανταλλαγή περίκλειστων ιδιωτικών περιουσιών στη Χερσόνησο Ακάμα με κρατική δασική γη στους Ορείτες.