Η προσφώνηση «κυρίες και κύριοι» ανήκει στο παρελθόν για την Air Canada, αφού η αεροπορική εταιρεία υιοθέτησε τη γενικευμένη έννοια «όλοι» για λόγους μη φυλετικής διάκρισης.

Η Air Canada αποφάσισε να αποκαλεί τους επιβάτες «όλους» ως σύνολο, τόσο στα Αγγλικά και στα Γαλλικά, και να εγκαταλείψει τις προσφωνήσεις «κύριος» και «κυρία» για λόγους μη φυλετικής διάκρισης.

Μερικοί άνθρωποι έχουν πιο περίπλοκη στάση απέναντι στο φύλο τους από την πλειοψηφία της ανθρωπότητας και πιθανώς αισθάνονται αποκλεισμένοι όταν ακούνε το χαιρετισμό «κυρίες και κύριοι».

Έτσι, λοιπόν, η Air Canada που έχει αναδειχθεί ως η Καλύτερη Εταιρεία σε επίπεδο Διαφορετικότητας για το 2019, θέλει να δικαιώσει τον τίτλο της. Γι’ αυτό, άλλωστε, όταν κάποιος κλείνει εισιτήρια, έχει την επιλογή πλέον να μην δηλώνει το φύλο του.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Δουλεύουμε σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται σαν αξιόλογα μέλη της οικογένειας Air Canada, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πελάτες μας είναι άνετοι και γίνονται σεβαστοί όταν επιλέγουν να ταξιδέψουν μαζί μας».

Τα φύλα, βέβαια, είναι τόσα ανάλογα και με τις πεποιθήσεις αυτού που ερωτάται. Πάντως, η νέα προσφώνηση μοιάζει να είναι λιγότερο ευγενική.

Πηγή: philenews/sputniknews.gr