ΑΠΕΚΕΙ που μείναμε χτες, καθώς συνεχίζεται το μοτίβο -ως τίποτε να μη μεσολάβησε και ουδέν να αποδείχτηκε στην Ελβετία- και έχουμε εκθέσεις της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ που συρράφηκαν -παραδοσιακά (!) λέει- από τον Βρετανό Εκπρόσωπο, ύστερα από… ενημέρωση -ναι, ναι- του Συμβουλίου από τον κύριο Άιντε!
Λοιπόν, κατόπιν της προτροπής Α. Γκουτέρες για… καλή χώνεψη των όσων έγιναν, και για σοβαρή σκέψη, είναι η ώρα αναγκαίας υπενθύμισης και προς τον κύριο Γκουτέρες και προς ξένους και δικούς -ομοίους και παρομοίους: Πριν ξαναναφερτεί σε… δύο ηγέτες της Κύπρου και σε Βόρειους και Νότιους, να τους υποδειχτεί πως τα ψηφίσματα του ΟΗΕ προνοούν: «Ουδείς προβαίνει σε πράξεις αναγνώρισης της αποσχιστικής ενέργειας του Ντενκτάς».
Φυσικά, οι γνωστοί… συνετορεαλιστές και μπαλονάδες, ακόμη και ύστερα από το κάζο της Ελβετίας, με εμφανή την υπόκρουση του Α. Γκουτέρες στον χαβά του Άιντε, θα αναμασήσουν τα γνωστά των σεμιναρίων:
– Μα, θα έρθουμε σε σύγκρουση -και- με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ;
– Εμείς; Ο ίδιος επιδιώκει τέτοια σύγκρουση, όταν περιφρονεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Και, δυστυχώς, αν δεν ήταν στιγμιαία και… παραμελημένη αλλά συνεχής και -κατά τακτά- διαστήματα η δήλωση-καταγγελία του Προέδρου Αναστασιάδη, προ τετραετίας (Οκτώβρης 2013):
«Ιδιαίτερα οι αξιωματούχοι, οι εκπρόσωποι και οι απεσταλμένοι των Ηνωμένων Εθνών έχουν υποχρέωση να υλοποιήσουν τα ψηφίσματα και όχι να τροποποιήσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας»
κανείς Άιντε δεν θα μπορούσε να αλωνίζει σαν διοικητής σε αποικία, κανείς Γ.Γ. δεν θα αναφερόταν σε «βόρειους» και «νότιους», και ουδείς -διατεταγμένος ή αφελής- μπαλονάς θα έλεγε ότι είναι… μαξιμαλιστές όσοι απαιτούν τερματισμό της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού.