Προς τον Δήμαρχο Λευκωσίας
κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη
 
Θέμα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αγίου Ανδρέου και Καντάρας στην Παλλουριώτισσα – Καϊμακλί.
 
Κύριε Δήμαρχε,
Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ ζητά να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Πέμπτης 17 Οκτωβρίου 2019 το θέμα που αφορά τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αγίου Ανδρέου και Καντάρας. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, αφού αλλάζει ο χαρακτήρας του δρόμου και από δρόμο τετραπλής κατεύθυνσης μετατρέπεται σε δρόμο διπλής και σε κάποια σημεία τριπλής κατεύθυνσης με διακεκομμένες νησίδες, γεγονός που δικαιολογημένα εκφράζονται έντονες ανησυχίες. Δυστυχώς, δεν προηγήθηκε επαρκή ενημέρωση ούτε των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και των επηρεαζόμενων κατοίκων των δυο περιοχών Καϊμακλίου και Παλλουριώτισσσας.
 
Το θέμα τέθηκε για πρώτη φορά στην προηγούμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική μας Ομάδα ζήτησε να μη συζητηθεί και με τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων δημοτικών ομάδων, παραπέμφθηκε για περαιτέρω συζήτηση στην Επιτροπή Κυκλοφοριακού. Ωστόσο, χωρίς να ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση των επηρεαζόμενων πολιτών (όχι μόνο κάποιων καταστηματαρχών), το θέμα επανέρχεται και βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου για την ερχόμενη Πέμπτη για συζήτηση και έγκριση.
 
Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ ζητά να αποσυρθεί το θέμα από την ημερήσια διάταξη και να μην ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση εαν δεν προηγηθεί πρώτα εξαντλητική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά να υπάρξει και δημόσια διαβούλευση και ενημέρωση των πολιτών, τους οποίους ο Δήμος οφείλει να ακούσει. 
 
Κύριε δήμαρχε
Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ ζητά να δώσετε οδηγίες και να μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει ενημέρωση και δημόσια διαβούλευση – ανοικτή συγκέντρωση με τους δημότες για να τους εξηγηθούν τα νέα οδικά σχέδια. Να ακουστούν οι συνδημότες μας και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες και οι θέσεις τους πριν τα τελικά σχέδια οδηγηθούν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Με εκτίμηση
Δημοτική Ομάδα  ΑΚΕΛ
στο Δήμο Λευκωσίας
 
Κοινοποίηση
Προς τους αρχηγούς των Δημοτικών Ομάδων
Προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης