Νέοι χώροι και ανανεωμένα μενού συνθέτουν τον νέο γαστρονομικό μας χάρτη.
Social Kitchen
Στο κέντρο της Λευκωσίας βρήκε στέγη το νέο εστιατόριο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα μοντέρνο μαγειρείο όπου εκτός απ’ το βασικό μενού που περιέχει τα κλασικά –σαλάτες, ορεκτικά, σχάρας κ.λπ- έχει και πιάτα ημέρας. Δηλαδή τη Δευτέρα μπορεί κανείς να δοκιμάσει ανάμεσα σε άλλα λουβί κυπριακό ή αφέλια, την Τρίτη φασόλια γιαχνί ή βραστά, την Τετάρτη ρεβίθια ή τουρλού και πάει λέγοντας. Το μενού τους είναι αναρτημένο στη σελίδα τους στο Facebook. Θεμιστοκλή Δέρβη, Λευκωσία, Δευτέρα-Σάββατο 9.00-17.00. 22256644.
 

ΡΩ
Γλάδστωνος 59, Λεμεσός, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 10:00 – 20:00, Τετάρτη, Παρασκευή 10:00 – 23:00, Σάββατο 10:00 – 16:00
Ως λάτρης του φαγητού, αν και δεν μου φαίνεται, είμαι διατεθειμένη να δοκιμάσω σχεδόν τα πάντα, έστω και μία φορά. Όταν άκουσα λοιπόν για τον κρυμμένο κήπο στη Γλάδστωνος, με καταπληκτικό raw vegan food, αλλά όχι όπως το έχουμε στο μυαλό μας – ωμό γρασίδι και δέντρα – άδραξα την ευκαιρία. Λοιπόν, σημειώστε: smoothie bowls, cold pressed juices, raw cacao mousse, ένα από τα πιο παρακμιακά γλυκά που γεύτηκα ποτέ και τρομερά ευεργετικό για τον οργανισμό και τα ελκυστικότερα mini blueberry cakes. Πραγματικά ανυπομονώ για τη raw vegan pizza, τα courgetti, τα raw vegan wraps και κολομβιανό καφέ, vegan wine και μπίρες από μικρή κυπριακή ζυθοποιία, που καταφθάνουν λίαν συντόμως. Τι να πω, χάλασα! Ν.Γ.

 

Μπαχάρι
Το γουστόζικο χαλαρό ελληνικό φαγάδικο, κοντά στην Παλιά Αγορά της Πάφου, έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις στο σύντομο χρόνο λειτουργίας του και αυτό γιατί σερβίρει αξιόλογο και ταυτόχρονα οικονομικό φαγητό. Ο γύρος, χοιρινός, βοδινός και κοτόπουλο και το σουβλάκι καλαμάκι, χοιρινό και κοτόπουλο, παρασκευάζονται επιτόπου από την αρχή, με τα πιο αγνά υλικά και μπαχαρικά, χωρίς καθόλου συντηρητικά και σερβίρονται σε ελληνική ή κυπριακή πίτα και σε μερίδες πάνω σε λαδόκολλα. Προσθέστε γιαουρτοφέτα ή μουσταρδομαγιονέζα, δύο από τα επίσης σπιτικά σος, τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Μείναμε έκπληκτοι όταν μας ενημέρωσαν ότι και το λαχταριστό carrot cake ετοιμάζεται από τα χεράκια τους! Ν.Γ.  Κεμάλ Ατατούρκ 6, Πάφος, 26 105100, Δευτέρα – Σάββατο 17:00 – 23:00.

 
Περιοδικό Go, τεύχος 85.