ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ πολίτες έχουν αντιληφθεί πού αποβλέπει η τακτική της συμπεριφοράς του Κόμματος που αυτοαποκαλείται αντιπολίτευση, καθώς οι ηγέτες του έχουν ανεβάσει τους τόνους ωσάν να διανύουμε προεκλογική περίοδο.
Την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιδιώκουν σε συνόδους των ομολόγων τους την πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δέχονται μιαν ακατανόητη επίθεση που δεν δικαιολογείται, καθώς αφήνει έξω από το κάδρο της όποιας κριτικής και επίκρισης, απενοχοποιώντας την Τουρκία την ώρα της απογύμνωσης της αχαλίνωτης βαναυσότητας των ηγετών της.
Καραδοκούν, λοιπόν, οι παριστάνοντες την Αντιπολίτευση στην όποια δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη και προβαίνουν σε αντιδήλωση ως διατεταγμένοι κυβερνητικοί (αντι)εκπρόσωποι – πολλές φορές με μεγαλύτερης διάρκειας προβολή των δηλώσεων, παρόλα τα παραπονάκια τους. Ενόσω αποδίδει αυτό το τρομοκρατικό μπούλιγκ, οξύνεται η εκτράχυνση.
Δεν αντιλαμβάνονται ο Πρόεδρος και το περιβάλλον του τον στόχο αυτής της ακατανόητης πίεσης; Γιατί και αποδέχονται το μπούλιγκ και επιχειρούν να επιδίδουν τα διαπιστευτήριά τους στους διατεταγμένους… μπουλιστές;
Απέχουμε από τις Προεδρικές του 2024 σαράντα ολόκληρους μήνες, και το Κόμμα -η ηγεσία του, κατακρίβειαν- κοιμάται και ξυπνά, μοιράζοντας ρόλους και κοκαλάκια εξουσίας σε… διαγκωνιζόμενους για την εύνοιά του μωροφιλόδοξους.
Και:
Όπως ο μ. τέως Γ.Γ. του Κόμματος «πέτυχε» να μετατάξει τον Ν. Αναστασιάδη από την τελευταία θέση δημοφιλίας στην πρώτη,
έτσι και ο νυν Γ.Γ. του Κόμματος καθιστά συμπαθή τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος αναρωτιέται:
«Και δεν δέχομαι τα όσα ακούω, προκειμένου να απαλλαγεί από τις ενοχές η Τουρκία, για να φορτωθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά τις ευθύνες».