Πραγματοποιείται σήμερα στη Δημοσιογραφική Εστία η έναρξη της 4ης Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων.
 
Νέοι και νέες από όλη την Κύπρο ανέλαβαν τον ρόλο Βουλευτών και Επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Επιτροπών σε μια ιδιότυπη προσομοίωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 5 επιτροπές: Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Παιδείας για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την νεολαία και να συγγράψουν τελικές εκθέσεις οι οποίες θα παραδοθούν σε αρμόδια υπουργεία και τεχνοκράτες έτσι ώστε να ληφθούν υπόψιν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του κράτους.
 
Ιδιαίτερη έμφαση φέτος, έχει δοθεί στην έμφυλη διάσταση  του προγράμματος, στο πρόβλημα της στέγασης για τους νέους και τις νέες της Κύπρου και στην καλύτερη διασύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας.
 
Το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, που διοργανώνουν οι Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και Cyprus Youth Diplomacy, έχει θεσμοθετηθεί από το κράτος και διεξάγεται για 4η συνεχόμενη χρονιά.
 
Η Ολομέλεια της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα διεξαχθεί στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα το πρωί και θα είναι ανοιχτή για το κοινό και για δημοσιογραφική κάλυψη.
 
Της Συνόδου θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης. Η θητεία των Νέων Βουλευτών είναι διετής.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο voulineon.com
 

Πηγή: philenews