ΜΑΛΙΣΤΑ! Την ώρα που –διστακτικά– ακούγονται κάποια μασημένα ψελλίσματα για παραπομπή των ηγετών της Τουρκίας σε Διεθνές Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν και διαπράττουν, κοινοποιείται άλλη μια αναιδής πρόθεση από το τουρκικό Σουλτανάτο:
«Το 2020 θα γιορταστεί η 75η επέτειος των Ηνωμένων Εθνών. Ήδη, η Γενική Συνέλευση έχει εγκρίνει ψήφισμα: Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ Σύνοδος Κορυφής, με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και με θέμα: ‘’Το μέλλον που θέλουμε, τα Ηνωμένα Έθνη που χρειαζόμαστε: Επιβεβαιώνοντας τη συλλογική μας δέσμευση για πολυμερή προσέγγιση’’. Η πρώτη ημέρα της γενικής συζήτησης υψηλού επιπέδου της 75ης συνόδου της Γενική Συνέλευσης θα ανοίξει την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020».
Στην εορταστική αυτή χρονιά για τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία επιδιώκει να εκλεγεί στην προεδρία της 75ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021) ο πολιτικός και διπλωμάτης Βολκάν Μποζκίρ. Οι εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο Μποζκίρ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, διετέλεσε υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και διαπραγματευτής για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Γνωστός θαυμαστής των ασαφειών της βρετανικής διπλωματίας που βρίσκει για όλους –και για όλα– μια πρόφαση). Λοιπόν:
Όπως από τα έδρανα του κατηγορουμένου για περιφρόνηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, βρέθηκε η Τουρκία ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έτσι και τώρα από εγκαλούμενη για εγκλήματα πολέμου, μετακινείται διεκδικώντας αξίωμα στον ΟΗΕ. Ομοίως, από κατηγορούμενη για επικαρπία ναρκωτικών και αναξιόπιστη στο ΔΝΤ, βρέθηκε να φιγουράρει ανάμεσα στους G20!