Ο Γιώργος Λιλλήκας άνοιξε την κούρσα των εκλογών μετρώντας εσωκομματικές δυνάμεις. Οι 114 ψήφοι (υπέρ) έναντι των 20 (κατά) στην Ανώτατη Σύγκλητο μπορεί να επιβεβαιώνουν την ισχύ του, αλλά δεν δικαιολογούν τον εφησυχασμό του. Τα κορυφαία στελέχη του είναι με το ένα πόδι έξω από τη Συμμαχία, αν εκείνος τολμήσει το μοιραίο βήμα προς το ΑΚΕΛ.

Στο ΑΚΕΛ μπορεί να μην κατέληξαν σε υποψήφιο αλλά με τη διάσκεψη Tύπου του Άντρου Κυπριανού ξεκαθάρισαν πως ένας είναι ο εχθρός, ο Συναγερμός. Τι κι αν ταυτίζονται τα δύο κόμματα στο Κυπριακό; Οι γνωστές ιδεοληψίες βγήκαν από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αναζητώντας φυσικούς συμμάχους στον ενδιάμεσο. Καραμπινάτος υπαρκτός σουρεαλισμός!

Μέσα στην τούρλα των προεκλογικών ζυμώσεων έσκασε από το πουθενά και ο Σταύρος Μαλάς ο οποίος ξιφούλκησε κατά του Γιώργου Λιλλήκα με παλιές ιστορίες από το 2013. Να υποθέσουμε πως δεν γνωρίζει την έρευνα του ΑΚΕΛ, που φέρει την Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή πρώτη στις προτιμήσεις των αριστερών ψηφοφόρων, αλλιώς θα έστρεφε τα πυρά του αλλού.

Η ιστορία με το επίδομα του λαλίστατου (για όλα πλην της οικολογίας) Γιώργου Περδίκη μπορεί να θεωρηθεί ως η αποκαθήλωση μίας ακόμα αθώας περιστεράς της πολιτικής μας ζωής. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, στο ταμείο των Οικολόγων μπήκαν κάτι παραπάνω από 200.000 ευρώ για το επίδομα ΜΗ οδηγού από το 2005 έως σήμερα. Άξιος!

Έκαναν οι μαθητές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο μια εικαστική παρέμβαση με εσώρουχα σε ρέπλικες αρχαιοελληνικών αγαλμάτων και άρχισαν τα όργανα της γνωστής οπισθοδρομικής κομπανίας. Ξεχώρισαν, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, οι γραφικοί ολοφυρμοί του συνδικαλιστή Δημήτρη Ταλιαδώρου με τις ελληνοκεντρικές ευαισθησίες. Το γεγονός μπορεί να είχε και πλάκα αν αυτός ο κύριος δεν ήταν εν ενεργεία εκπαιδευτικός τον 21ο αιώνα. 

Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο; Μα το βαθύ κράτος, που έχει ως βασικό πυλώνα το δημοσιοϋπαλληλίκι φυσικά, με συνδικαλιστικό εκπρόσωπο τον Γλαύκο Χατζηπέτρου. Ο οποίος έβγαλε φιρμάνι ότι την εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων για το ΓεΣΥ πρέπει να την καταβάλλει ο εργοδότης-κράτος. Η επιτομή της θεωρίας των εργαζομένων δύο ταχυτήτων. Ωμά και ανερυθρίαστα.