Υπόθεση βιασμού διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας σε βάρος μετανάστριας από το Κονγκό και ήδη συνελήφθη ένα πρόσωπο το οποίο τέθηκε υπό κράτηση. Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από νεαρή γυναίκα στις 30 Σεπτεμβρίου και οι ανακριτές του ΤΑΕ με τα λιγοστά στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους κατάφεραν να εντοπίσουν ένα πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, στις 28 Σεπτεμβρίου έφυγε από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, προκειμένου να μεταβεί σε φιλικό της πρόσωπο στη Λάρνακα. Μόλις βγήκε από το Κέντρο βρήκε ένα πρόσωπο που όπως της είπε κατάγεται από τη Νιγηρία και τη ρώτησε πού θα πήγαινε. Όταν αυτή του ανέφερε ότι πρόθεσή της ήταν να μεταβεί στη Λάρνακα, προσφέρθηκε να τη μεταφέρει. Σύμφωνα με την καταγγελία της, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, ο άγνωστος άντρας σταμάτησε εκτός δρόμου και τη βίασε. 

Η μετανάστρια έδωσε στην Αστυνομία περιγραφή τόσο του ύποπτου προσώπου που τη βίασε όσο και του οχήματος το οποίο οδηγούσε, ενώ μεταφέρθηκε σε κυβερνητικό γιατρό όπου και εξετάστηκε. Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας που άρχισαν να ερευνούν την καταγγελία, κατάφεραν να εντοπίσουν τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος και συνελήφθη για υπόθεση βιασμού. Προχθές ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτησή του για εφτά ημέρες. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και αναμένεται να γίνει επιστημονική εξέταση του οχήματος του συλληφθέντα προκειμένου να φανεί κατά πόσο είχε επιβιβαστεί σ’ αυτό η παραπονούμενη. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένοχος κρίθηκε άντρας για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαμένοντες στο Πουρνάρα προβαίνουν σε καταγγελία για βιασμό τους, αφού και στο παρελθόν εξετάστηκαν παρόμοιες υποθέσεις.