Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταιγιστικές εξελίξεις στην ανατριχιαστική υπόθεση βιασμών και εκπόρνευσης 12χρονης στα Σεπόλια της Αθήνας. Οι Αρχές προχώρησαν, χθες, στη σύλληψη της μητέρας του παιδιού με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας από κοινού, εξετάζοντας βάση ενδείξεων το ενδεχόμενο να συμμετείχε στον εφιάλτη που ζούσε το κορίτσι. Παράλληλα, ο 53χρονος μαστροπός Ηλίας Μίχος και ο 43χρονος βιαστής Γιάννης Σοφιανίδης, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 53χρονος να πήγαινε τη 12χρονη και σε οίκο ανοχής κατά τη διάρκεια του περασμένου 1,5 χρόνου όπου το παιδί βίωνε την κόλαση.

Πλήθος ερωτημάτων γεννά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές για τη μητέρα της 12χρονης στα Σεπόλια. Το βασικό αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι η διακεκριμένη μαστροπεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, με τη δικαστική λειτουργό να κρίνει ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η μητέρα σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της. Ένα έμβασμα των €20, οι συνομιλίες που κατέγραψε από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα ο κοριός της Αστυνομίας και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες η μητέρα της 12χρονης, ήταν αυτά που την «έκαψαν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η μητέρα δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν της μίλησε η θεία του παιδιού για τα σοκαριστικά και χυδαία μηνύματα που ανακάλυψε στο κινητό της ανήλικης. Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα είχε οικονομικές συνεννοήσεις με τον 53χρονο, αφού της έστελνε διάφορα ποσά. Εξάλλου, από την αρχή ο 53χρονος βιαστής – μαστροπός άφηνε υπόνοιες για εμπλοκή προσώπου από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης. Υποστήριζε, δε, ότι η μητέρα της μικρής γνώριζε για τα πάντα.

Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι δέχθηκε ανώνυμη κλήση στις αρχές Σεπτεμβρίου με σκοπό να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα. Η κλήση είχε γίνει ανώνυμα και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για την υπόθεση της 12χρονης. Ωστόσο, σημειώθηκε ότι ούτε το παιδί ούτε και οι γονείς του ήθελαν να μιλήσουν στον Οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθήνα: Φρίκη για βιασμούς 12χρονης

Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε της κατηγορίες. «Δεν ξέρω γιατί με κατηγορούν» ήταν η πρώτη δήλωση με την έκδοση του εντάλματος αναφέρουν δημοσιεύματα από αθηναϊκά μέσα.

Στο μεταξύ, στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της ανήλικης, Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο 53χρονος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του. Κανείς από τους δυο δεν αποδέχτηκε την φρικιαστική πράξη του βιασμού που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι μίλησαν για συναίνεση της ανήλικης.

Στο μεταξύ, νέες κατηγορίες εξετάζονται σε βάρος του 53χρονου για τις οποίες κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και η 12χρονη. Πρόκειται για αναφορές που έγιναν στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) από ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, η οποία παρουσιάστηκε ως η πρόεδρος του Σωματείων των Εκδιδομένων Γυναικών Ελλάδος, κάτι που αργότερα διαψεύστηκε. Όπως κατήγγειλε δημόσια η ιδιοκτήτρια, ο 53χρονος στην απουσία της μετέφερε τη 12χρονη στον οίκο ανοχής που διατηρεί δύο χιλιόμετρα μακριά από τη γειτονιά του παιδιού. Είπε ακόμη, ότι κακοποιούσαν το παιδί διάφοροι διάσημοι και ότι διαθέτει αποδείξεις. Επιπλέον, κατηγόρησε τον 53χρονο ότι πήγε και άλλα μικρά παιδιά στον χώρο, πέρα της 12χρονης. Σε δήλωση της, η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας και δεν απέκλεισε την εμπλοκή και άλλων παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα ηλεκτρονικά ίχνη του παιδοβιαστή θα «κάψουν» και άλλους

Εν τω μεταξύ, ογκωδέστατη είναι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων σε βάρος του κατηγορουμένου Ηλία Μίχου, η οποία αναμένεται να φτάσει τις 3.000 σελίδες. Μεταξύ άλλων σε αυτήν περιλαμβάνονται 600 σελίδες με απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών του 53χρονου τις τελευταίες 3 εβδομάδες όσο το κινητό του παρακολουθούνταν. Ωστόσο, δεν έχουν συμπεριληφθεί τα αρχεία από το κινητό τηλέφωνο του 53χρονου.