Σεκιουριτάδες οι οποίοι θα τοποθετούνται στα αεροπλάνα θα αποκαθιστούν την τάξη όταν οποιοσδήποτε επιβάτης παρεκτραπεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι σεκιουριτάδες θα δικαιούνται να αποκαταστήσουν την τάξη είτε μόνοι τους είτε με τη βοήθεια του πληρώματος ή ακόμη και επιβατών. Οι συνοδοί ασφαλείας θα προσλαμβάνονται μετά την τροποποίηση του ισχύοντος πρωτοκόλλου, το οποίο υιοθετήθηκε το 1963 και αναθεωρήθηκε το 2014.

Το σχετικό πρωτόκολλο εγκρίθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία το 1973 και είχε ενταχθεί στο πλαίσιο της «Σύμβασης περί Αδικημάτων και Ετέρων Πράξεων Τελούμενων επί Αεροσκαφών». Με βάση τη νέα ρύθμιση, «τα συμβαλλόμενα κράτη έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης συνοδού ασφαλείας πτήσης (in flight security officer), καθώς και την επέκταση της δικαιοδοσίας τους, εκτός από το κράτος εγγραφής του αεροσκάφους, αλλά και στο κράτος προσγείωσης, καθώς και στο κράτος χειριστή, ποινικοποιώντας πράξεις που προκαλούν βλάβη ή θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους ή των επ’ αυτού προσώπων ή πραγμάτων, καθόσον χρόνο το αεροσκάφος αυτό βρίσκεται είτε εν πτήση, είτε επί της επιφάνειας της ανοικτής θαλάσσης, είτε επί οιασδήποτε άλλης περιοχής, εκτός του εδάφους οιουδήποτε κράτους». 

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις, τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία προωθεί με νομοσχέδιο που κατέθεσε ενώπιον του Κοινοβουλίου, «ο κυβερνήτης του αεροσκάφους δύναται να απαιτεί ή να εξουσιοδοτήσει τη συνδρομή άλλων μελών του πληρώματος και δύναται να ζητήσει ή να εξουσιοδοτήσει, άλλα να μην απαιτεί, τη συνδρομή συνοδών ασφαλείας πτήσης ή επιβατών, για να περιορίσει οποιοδήποτε πρόσωπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβάτης κλώτσησε εν ώρα πτήσης το παράθυρο του αεροπλάνου για να… κατέβει (βίντεο)

Παράλληλα, προβλέπεται πως οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος ή επιβάτης, δύναται, επίσης, να λάβει εύλογα και προληπτικά μέτρα χωρίς εξουσιοδότηση, όταν έχει εύλογους λόγους να πιστεύει ότι τέτοια ενέργεια είναι άμεσα αναγκαία για προστασία της ασφάλειας του αεροσκάφους ή των επιβατών ή της περιουσίας επί αυτού. Εξάλλου, προνοείται πως «συνοδός ασφαλείας πτήσης, ο οποίος έχει εργοδοτηθεί βάσει Διμερούς ή Πολυμερούς Συμφωνίας ή διευθέτησης μεταξύ των σχετικών Συμβαλλόμενων Μερών, δύναται να λάβει εύλογα προληπτικά μέτρα χωρίς εξουσιοδότηση, όταν έχει εύλογους λόγους να πιστεύει ότι μια τέτοια ενέργεια είναι άμεσα αναγκαία, προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια του αεροσκάφους ή των επί αυτού επιβατών από έκνομη ενέργεια και, εάν η συμφωνία ή η διευθέτηση έτσι επιτρέπουν, από τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους δύναται, επίσης, να παραδώσει στις αρμόδιες Αρχές οποιουδήποτε Συμβαλλόμενου Μέρους στην επικράτεια στην οποία προσγειώνεται το αεροσκάφος, οποιοδήποτε πρόσωπο για το οποίο έχει εύλογες υποψίες ότι έχει διαπράξει επί του αεροσκάφους, πράξη την οποία θεωρεί σοβαρό αδίκημα.

Δεν θα θεωρούνται υπεύθυνοι

Αξιοπρόσεχτη είναι και η πρόνοια με βάση την οποία, «για ενέργειες που λαμβάνονται σύμφωνα με την υπό αναφορά Σύμβαση, ούτε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος του πληρώματος, ούτε οποιοσδήποτε επιβάτης, οποιοσδήποτε συνοδός ασφαλείας της πτήσης, ο ιδιοκτήτης ή χειριστής του αεροσκάφους, ούτε το πρόσωπο εκ μέρους του οποίου εκτελέστηκε η πτήση, θα θεωρείται υπεύθυνος σε οποιαδήποτε διαδικασία, λόγω της μεταχείρισης του προσώπου εναντίον του οποίου λήφθηκαν μέτρα».

Σημειώνεται, ότι τα συμβαλλόμενα κράτη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη σοβαρότητα και τη συχνότητα της απείθαρχης συμπεριφοράς επί αεροσκαφών, η οποία δύναται να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους ή των προσώπων ή της περιουσίας σε αυτό ή να θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη τάξη ή την πειθαρχία επί του αεροσκάφους.