Μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μικρή πατρίδα» διοργανώνεται 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, με τον σημαντικό Έλληνα ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα και πλήθος καλλιτεχνών. Η συναυλία πραγματοποιείται σε καλλιτεχνική επιμέλεια Πόλυ Κυριάκου στο Σκαλί Αγλαντζιάς την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9μ.μ.

«Όταν έρχεται ο Ιούλιος, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα γι’ αυτόν τον τόπο. Είναι ο μήνας που επιστρέφει τις μνήμες. Είναι ο μήνας που μάς ρωτάει και μας ανακρίνει: Τι κάναμε αυτή τη χρονιά για την υπόθεση της Κερύνειας, για την υπόθεση της Αμμοχώστου, του Μόρφου, της μισής Λευκωσίας; Που είμαστε; Που βρισκόμαστε και πού πάμε;» λέει ο Πόλυς Κυριάκου για το σκεπτικό της διοργάνωσης της συναυλίας.

«Κι επειδή το όνειρο της επιστροφής φαντάζει μακρινό, κάποιοι ρομαντικοί της μικρής πατρίδας, κάποιοι που δεν ξέχασαν κι ούτε πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ, επιμένουν να σμιλεύουν τα σαράντα οχτώ ατέλειωτα χρόνια της εισβολής με το τραγούδι και την ποίηση και την προσευχή. Κάποιοι επιμένουν να συναντιώνται έστω και μια φορά το χρόνο σε μια πλατεία, σε ένα αμφιθέατρο, σε μια αυλή για να τραγουδήσουν και να τιμήσουν τη μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα» σχολιάζει.

Στη συναυλία συμμετέχουν ο Κώστας Μακεδόνας, ο Κούλης Θεοδώρου, ο Πέτρος Κουλουμής, η Βασιλική Χατζηαδάμου, η Μαρίνα Βερζανλή, η Μαρίλια Χαραλαμπίδη, το πολυφωνικό σχήμα/ χορωδία Sinfonia Magistrale με μαέστρο την Ρούλα Τυρίμου και οκταμελής ορχήστρα. Στις απαγγελίες θα είναι η Γιάννα Λευκάτη, ο Πόλυς Κυριάκου και η Σαλώμη Ιεροπούλου. Μαέστρος/ ενορχηστρωτής: Φώτης Μουσουλίδης. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Πόλυς Κυριάκου.

Η συναυλία «Μικρή Πατρίδα» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), εις μνήμην του φιλάνθρωπου Κύπριου της Αμερικής Νίκου Μουγιάρη, με την ευκαιρία του ετήσιου Συνεδρίου των Αποδήμων που γίνεται στον τόπο μας αυτό το καλοκαίρι.

  • 29/7, Σκαλί Αγλαντζιάς, 9μ.μ. Εισιτήρια: €5.00 από την SoldoutTicketBox και από όλα τα καταστήματα Στεφανή. n