Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι. Με αυτά τα λόγια του ποιητή ο Φίλιππος Μιχαηλίδης απευθύνεται προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό. 

Οι στίχοι αυτοί του ποιητή εφαρμόζονται πλήρως για τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Όσον καιρό οι Έλληνες Πρωθυπουργοί -οι ελληνικές κυβερνήσεις γενικότερα- προτού κάνουν κάτι υπολόγιζαν την αντίδραση της Τουρκίας, τόσο η Τουρκία απεθρασύνετο. Αρχή κάνουμε με την Κυβέρνηση Γεώργιου Παπανδρέου- του Γέρου της Δημοκρατίας. Ο υπουργός του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη), διακήρυττε μέσω της εφημερίδας του, ότι η Κύπρος ήταν η πόρνη της Μεσογείου και δεν έπρεπε δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να τσακώνονται για μία πόρνη. Η χούντα ανέλαβε να εξαλείψει την πόρνη από τη μέση και συμμάχησε με την Τουρκία για να την μοιράσουν. Να κάνει πραξικόπημα η χούντα, να ανατρέψει την κυβέρνηση Μακαρίου, τη νόμιμη κυβέρνηση δηλαδή της Κύπρου και να εισβάλει η Τουρκία να αρπάξει. Ο Μακάριος διασώθηκε, η χούντα ανατράπηκε αλλά η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει το 36,7% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα. 

Έρχομαι στον Σημίτη, που έκλεψε την πρωθυπουργία από τον Αρσένη, αλλά αποδείχθηκε πολύ κατώτερος του. Φοβούμενος την Τουρκία τής παρέδωσε τα Ίμια το 1996.

Έρχομαι στον Κώστα Καραμανλή. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, του πρότεινε να καθορίσουν, η Κύπρος και η Ελλάδα, ΑΟΖ μεταξύ τους. Ο Καραμανλής, νιώθοντας το βάρος του φόβου αρνήθηκε, μήπως και προκαλέσει την Τουρκία. Δεν έγινε ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και έτσι η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να υπογράψει το Τουρκολυβικό μνημόνιο και να κηρύξει τη γαλάζια πατρίδα, εφόσον τίποτε δεν την εμπόδιζε.  

Όμως ο Θεός μάς έδωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πρώτη του αντιμετώπιση εναντίον της τουρκικής αυθαιρεσίας ήταν τον Μάρτιο του 2020, όταν αντέκρουσε τις ορδές των μεταναστών, που σπρώχνονταν από τον Ερντογάν να εισβάλουν στον Έβρο. Η Ελλάς τώρα εξοπλίζεται συνεχώς και οι ορδές των νέων μεταναστών σπρώχνονται πίσω στην Τουρκία από το Ελληνικό Ναυτικό και την Frontex. 

Η Τουρκία εφηύρε νέες αιτιάσεις για να αρπάξει ελληνικά εδάφη. Ζητεί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και κυκλοφορεί χάρτες που δείχνουν το μισό Αιγαίο και την Κρήτη ότι είναι τουρκικά. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης χαρακτήρισε όλα αυτά ως γελοιότητες και ανιστόρητες διεκδικήσεις. 

Η παρουσία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο εξόργισε περισσότερο τον Ερντογάν, αλλά η Ελλάς ενισχύεται συνεχώς στρατιωτικά. Η μικρή Κύπρος αναμένει και αυτή προστασία από τη μητέρα Ελλάδα, την οποία προστασία δεν είχε από την ανακήρυξη της κυπριακής ανεξαρτησίας το 1960. Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη να μας υπολογίζεις και εμάς όταν εξοπλίζεσαι για να αντιμετωπίσουμε μαζί την τουρκική λαίλαπα.

Επιβεβαιώνεις πανηγυρικά τα λόγια του ποιητή. Εσένα δεν σε τρομάζει το χάλκεον χέρι του φόβου. Μπράβο σου.

Υ.Γ. Κύριε Πρωθυπουργέ, να εισηγηθείς στον Μπαχσελί να επισκεφτεί το νεκροταφείο των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη, και να επιλέξει χώρο για νεκροταφείο των γκρίζων λύκων που θα επιτεθούν στην Κρήτη.