To Top
03:18 Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Να αλλάξουμε επιτέλους την ψυχή και την σκέψη μας
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Να αλλάξουμε επιτέλους την ψυχή και την σκέψη μας
  07 Δεκεμβρίου 2017, 11:30 πμ  

Ο Χίτλερ θεωρούσε τους ομοφυλόφιλους «ψυχικά ασθενείς». Οι Ναζί με ειδικούς νόμους (ίσχυαν μέχρι το 1960) τους περνούσαν από «θεραπεία». Που περιελάμβανε ξυλοδαρμούς, καταναγκαστικά έργα και δολοφονίες. Ναι, ξέρω. Τον Χίτλερ και τους Ναζί τους θεωρούμε σχιζοφρενείς και εγκληματίες. Και τους καταδικάζουμε. Στην Αμερική, μέχρι τις 18 Ιουνίου 1969, οι αστυνομικοί επιδείκνυαν «υπερβολικό ζήλο» και δια ασήμαντες αφορμές, δεν έχαναν ευκαιρία να χτυπούν ανελέητα τους ομοφυλόφιλους στο μπαρ Stonewall Inn. Εκείνη την ημέρα οι γκέι επαναστάτησαν και αντεπιτέθηκαν. Ήταν η αρχή της γένεσης του ομοφυλοφιλικού απελευθερωτικού μετώπου. Ναι, ξέρω, την βία την καταδικάζουμε –υποτίθεται- όλοι. Το 1999 οι Αμερικανοί ανακήρυξαν το μπαρ Stonewall Inn σε Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς! Οι βάρβαροι Τζιχαντιστές πετούν τους ομοφυλόφιλους στο κενό. Ναι, ξέρω, τους Τζιχαντιστές τους θεωρούμε ανθρωπόμορφα τέρατα και εγκληματίες. Άλλωστε, δεν είναι καν χριστιανοί. Πολλοί, όμως, από εμάς που δεν είμαστε χιτλερικοί ή Τζιχαντιστές, έχουμε ανάλογη στάση έναντι των ομοφυλόφιλων. Η χολή και το μίσος που πλημμύρισαν χθες το διαδίκτυο με αφορμή την περιβόητη παράσταση «Cock» είναι θλιβερή απόδειξη.
 
Το 2013 καταγράφονται στην ευρωπαϊκή Ιταλία κατά συρροή αυτοκτονίες ομοφυλόφιλων, που δεν άντεξαν το μπούλινγκ εναντίον τους. Ένας από αυτούς, ο 21 ετών Σιμόνε έγραψε στο σημείωμα που άφησε πίσω του: «Η Ιταλία είναι μια δημοκρατική χώρα, αλλά όχι στον βαθμό που θα έπρεπε, διότι υπάρχει η ομοφοβία. Ο καθένας ας βρεθεί αντιμέτωπος με τη συνείδησή του». Τον Μάρτιο του 2015 ο νεαρός φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι. Είχε πέσει θύμα χλευασμού από ανόητους συνομήλικούς του. Στις 25 Νοεμβρίου 2016 στην Αυστραλία ένας 13χόνος, κι αυτός θύμα μπούλινγκ και ανοησίας, έθεσε τέρμα στη ζωή του. Ναι, ξέρω, το μπούλινγκ το καταδικάζουμε –υποτίθεται- όλοι. Μια απλή ανάγνωση, όμως, της καταιγίδας μηνυμάτων που χιλιάδες έγραψαν χθες στο διαδίκτυο με αφορμή την παράσταση «Cock» αποδεικνύει ότι το μπούλινγκ βασιλεύει σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο.
 
Αν ανατρέξει κάποιος στη μηχανή του χρόνου θα βρει χιλιάδες ομοφυλόφιλους θύματα κοινωνικής καταπίεσης, εγκληματικής ομοφοβίας και καταδικαστέας ανισότητας. Δεν χρειάζεται καν να στραφεί στον μεσαίωνα για να γνωρίσει το βάθος της κτηνώδους μεταχείρισης που τύγχαναν όσοι έτυχε να γεννηθούν με κάποια διαφορετικότητα. Όχι επειδή το επέλεξαν. Αλλά επειδή η φύση το αποφάσισε. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι μια απλή σύζευξη χρωματοσωμάτων είναι αρκετή να οδηγήσει στη γέννηση ενός ομοφυλόφιλου παιδιού ακόμη και από απολύτως ετερόφιλους γονείς. Με απλά λόγια, μπορεί να τύχει στον καθένα. Πρόκειται, ωστόσο, για μια επιστημονική ανάλυση που δεν αγγίζει όσους αντικρίζουν το θέμα με μυαλό αλά Αρχιεπισκόπου. Θυμίζω τι είχε πει σε συνέντευξη του στον συνάδελφο Θανάση Φωτίου ο πατέρας Φιλόθεος Φάρος: «Η οµοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή για να είναι αµαρτία. Η αµαρτία προϋποθέτει επιλογή».
 
Η αφορμή της ακύρωσης της παράστασης «Cock» στη Σωτήρα ξαναφέρνει στην επιφάνεια ένα θέμα το οποίο είχαμε πιστέψει ότι με την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης τελείωσε. Φευ… Αλήθεια, πώς θα ήταν δυνατό να είχε τελειώσει. Όταν στη Βουλή 12 βουλευτές είχαν καταψηφίσει το νόμο και αρκετοί άλλοι είχαν τηρήσει αποχή; Πώς να είχε λήξει όταν η κοινωνία κάθε τρεις και λίγο ακούει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας να μετατρέπεται σε διαπρύσιο κήρυκα μίσους και να αποκαλεί τους ομοφυλόφιλους «άρρωστους», «αμαρτωλούς» και «μιάσματα»; Πώς να είχε λήξει όταν χιλιάδες άτομα μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ανάλογες με τον Χρυσόστομο Β’ αντιλήψεις; Όταν τα μαθαίνουν ότι το μπούλινγκ έναντι των γκέι είναι αποδεκτό; Πώς να είχε λήξει όταν ακόμη και μια θεατρική παράσταση δεν γίνεται ανεκτή; Λες και δεν εναπόκειται στον καθένα να αποφασίσει αν θα πάει ή όχι. Αν θα επιτρέψει στα παιδιά του να πάνε ή όχι. Λες και η Τέχνη επιβάλλεται να την παρακολουθήσουν όλοι και δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός.
 
Πριν και πάνω απ’ όλα, όμως, πώς να είχε λήξει όταν η μισή κοινωνία αρνείται να αντικρίσει τους ομοφυλόφιλους ως ανθρώπους. Με τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως των straight; Λοιπόν, κανείς δεν δικαιούται να σταματήσει αυτό τον αγώνα. Μέχρι να μάθουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει διαφορετικότητα. Ότι είναι ανθρώπινη υποχρέωση να δεχόμαστε τον κάθε συνάνθρωπό μας ως ίσο, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητάς του. Ότι είναι έγκλημα να χλευάζουν κάθε άνθρωπο με διαφορετικότητα. Ότι η ομοφοβία, ο ρατσισμός, η άσκηση βίας, η εξύβριση και γενικά η με κάθε τρόπο προσβολή του οποιουδήποτε ανθρώπου είναι εγκληματικά. Ότι κάθε άνθρωπο δεν τον κρίνουμε από το χρώμα του ή την σεξουαλική του προτίμηση, αλλά μόνο από ένα πράγμα: Την ψυχή του και την καθαρότητά της. Και ότι είναι ύψιστο ανθρώπινο χαρακτηριστικό ο σεβασμός προς τον κάθε ένα. Ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα του καθενός να επιλέγει ποια παράσταση θα παρακολουθεί, όσο και αν από άλλους θεωρείται προκλητική.
 
Σ’ αυτό τον τόπο, αγαπητοί φίλοι, για να γυρίσει η ήλιος και να διώξει το σκοτάδι απαιτείται ακόμη δουλειά πολλή. Αποδεικνύεται γιατί οι ετήσιες πορείες Περηφάνειας έχουν ακόμη ρόλο να διαδραματίσουν. Μόνο μέσα από την Παιδεία μπορεί να γυρίσει ο ήλιος, με έμφαση στα παιδιά και τους νέους. Αφού πρώτα, όμως, αποφασίσουμε ένα πράγμα: Να αλλάξουμε επιτέλους την ψυχή και την σκέψη μας!!!
 

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.