Σε χώρες που δεν τους στοιχειώνουν τα Μον Πελεράν και Κραν Μοντανά, μπορούν να θέτουν προς συζήτηση κι άλλα θέματα. Όπως το αν πρέπει να νοιώθει κάποιος καλά με το σώμα του, τις ατέλειες του, την ηλικία του, τη φθορά που επέρχεται με τον χρόνο ή από ασθένειες. Αν δικαιούται να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς να ντρέπεται. Πολυτέλεια ενός κόσμου που δεν έχει σοβαρά προβλήματα, θα πουν κάποιοι. Κοντά στα σοβαρά, όμως, είναι και τα καθημερινά προβλήματα, τα οποία ενίοτε γίνονται σοβαρά δημιουργώντας τάσεις, καλλιεργώντας κουλτούρες, οδηγώντας ανθρώπους σε κατάθλιψη και δυστυχία. Ανάμεσα στις τάσεις της εποχής είναι το body shaming και το bulling τα οποία επιφέρουν με τη σειρά τους άλλα προβλήματα. 

Η Ισπανία λοιπόν, η οποία δεν μπορείς να πεις πως δεν έχει σοβαρά προβλήματα, αφού στον ίδιο πλανήτη βρίσκεται -με την πανδημία, το ενεργειακό, το κλιματικό και τα λοιπά και τα λοιπά, ενώ παράλληλα έχει ζήσει μια σκληρή δικτατορία που τέλειωσε ένα μόνο χρόνο μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο- βρήκε χρόνο και χώρο να ασχοληθεί και με άλλα θέματα.  

Το υπουργείο Ισότητας έφτιαξε μια αφίσα που έγινε παγκόσμια είδηση. Γυναίκες που απέχουν κατά πολύ από τα στερεότυπα των αφισών και των διαφημίσεων, απολαμβάνουν τη ζωή στην παραλία χωρίς να κρύβουν τα ατελή σώματα τους: Περιττά κιλά, κυτταρίτιδα, ουλές, χωρίς στήθος λόγω μαστεκτομής, μαύρες, λευκές… «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας», λέει το σλόγκαν πάνω από τη φωτογραφία. «Όλα τα σώματα είναι σώματα για παραλία», εξηγεί η υπουργός, ενώ το «Women’s Institute», ο οργανισμός πίσω από τον σχεδιασμό της καμπάνιας, εξηγεί ότι «οι σωματικές προσδοκίες επηρεάζουν όχι μόνο την αυτοεκτίμηση των γυναικών αλλά οδηγούν και σε άρνηση των δικαιωμάτων τους. Το καλοκαίρι είναι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία κατά του σώματός μας».

Την καμπάνια, ωστόσο, δεν την είδαν όλοι με θετικό πνεύμα. Πολλοί είπαν πως θα έπρεπε να αφορά και άντρες, ενώ άλλοι είπαν πως δημιουργεί πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Όπως ο Κάγιο Λάρα, ηγετική μορφή της Αριστεράς στην Ισπανία για να λάβει την απάντηση από τους Podemos: «Εάν σας ενοχλούν τα σώματα, μπορείτε να μείνετε στο σπίτι και να γράφετε στο Twitter». Όσο για κάποιους που εξέφρασαν την άποψη πως οι γυναίκες δεν χρειάζονταν την άδεια του υπουργείου για να πάνε στην παραλία, η υφυπουργός Ισότητας απάντησε μέσω Twitter: «Φυσικά πηγαίνουμε στην παραλία, αλλά προσελκύουμε απέχθεια και μίσος, επιδεικνύοντας ένα σώμα που δεν πληροί τις προδιαγραφές».