Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε εκ νέου η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 17:00.

Αναλυτικά ο καιρός:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και το απόγευμα στα νότια παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά το απόγευμα τοπικά στα νότια και στα δυτικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 37 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 35 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλιματιζόμενες αίθουσες για το κοινό από τον Δήμο Λευκωσίας

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες