Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ, οι οποίες ξεκίνησαν από τις 10 Νοεμβρίου του 2021.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που υπολογίζεται να γίνει εντός του 2023, οι επισκέπτες θα έχουν στη διάθεσή τους εστιατόρια, καφετέριες, παιδική χαρά και καταστήματα, όπου θα μπορούν να πάνε για βόλτα, καφέ, φαγητό και ψώνια.

Στο κέντρο του έργου θα δημιουργηθεί μία αστική πλατεία με υπαίθριο αμφιθέατρο, στο οποίο θα υπάρχει η πρόνοια για προβολές. Θα υπάρχουν, επίσης, δύο υπόγεια με 554 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων 33 για ΑΜΕΑ, 28 για άτομα μειωμένης κινητικότητας και 12 για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειδί για τον κατώτατο το ωράριο εργασίας

Η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ, σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας, στοχεύει στη δημιουργία αστικής πλατείας, χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, καθώς και στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Οπροϋπολογισμόςτου έργουανέρχεται στα 19.720.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, και περιλαμβάνει τηνκατασκευή του έργου και 10 χρόνια συντήρηση.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργήσει «δρόμους» διασύνδεσης με άλλα σημαντικά έργα που έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν στο κέντρο, όπως είναι η ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου (Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου), η Πλατεία Ελευθερίας και άλλα έργα αστικής ανάπλασης στην εντός των τειχών πόλη.

Το έργο γίνεται από την κοινοπραξία Cyfield Construction – Cyfield Development J.V.