To Top
03:20 Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Στην Πολεοδομία οι υπάλληλοι της χρονιάς
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Στην Πολεοδομία οι υπάλληλοι της χρονιάς
  03 Ιανουαρίου 2018, 11:20 πμ  

Τα λαμόγια σ’ αυτό τον τόπο είναι σαν τα παράσιτα που πολλαπλασιάζονται εν ριπή οφθαλμού όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ένας μπαίνει στη φυλακή, άλλοι 10 ξεπετάγονται από το πουθενά ως άξιοι συνεχιστές της λαμογιάς, της απάτης και της κλεπτοκρατίας! Αυτή είναι η διαπίστωσή μου για το έτος που μας πέρασε, ευχόμενος, παράλληλα στα κάθε λογής λαμόγια του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, κακόχρονο 2018 να 'χουν! Και από τις μίζες στις μπίζνες: Η πρόσφατη έκθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για την πολύκροτη επένδυση στο Πέρα Πεδί, ανέδειξε μεταξύ άλλων πολλών, την ευσυνειδησία που διακατέχει υπαλλήλους του Τμήματος Πολεοδομίας. Με γνώμονα και μόνο το δημόσιο συμφέρον εργάστηκαν για ένα και μοναδικό σκοπό: Να προχωρήσει αυτή η επένδυση για το καλό του τόπου, επεμβαίνοντας και περιορίζοντας δραστικά στην προκειμένη περίπτωση, τις εποπτικές διαδικασίες αδειοδότησης του έργου. Επαναλαμβάνω, για το καλό του τόπου. 

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από τη σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, η εταιρεία Parnitha Development Ltd που δρομολογεί στην περιοχή την ανέγερση ξενοδοχείου πέντε αστέρων, τουριστικών επαύλεων, εγκαταστάσεων ευεξίας κ.α. τυγχάνει ιδιαίτερης ευνοϊκής μεταχείρισης από το 2009, όπου μέσα σε έναν μήνα από την υποβολή της αίτησης εξασφάλισε πολεοδομική άδεια. Στο άψε σβήσε γίνονταν στην Πολεοδομία και οι επανεκδόσεις των αδειών για τις επαύλεις και, μάλιστα, σε μια περίπτωση που αναδεικνύει ο Γενικός Ελεγκτής, η έκδοση δόθηκε προτού καν υποβληθεί η αίτηση! Με τόσο ζήλο εργάζονταν αυτοί οι υπάλληλοι. Μια άλλη σημαντική πτυχή που αναδεικνύεται μέσα από την έκθεση είναι ότι παράτυπα, έαν όχι και παράνομα, έγινε αποδεκτή από το Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας Λεμεσού η αίτηση για την προτεινόμενη ανάπτυξη από τη στιγμή που δεν υπογράφεται από όλους τους εγγεγραμμένους ιδιοκτήτες των προς ανάπτυξη τεμαχίων σε αντίθεση με τους περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Κανονισμούς. Συγκεκριμένα, απουσίαζε για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, η υπογραφή του Προέδρου Αναστασιάδη. Ένα άλλο σημείο το οποίο θεωρείται μεμπτό για την Ελεγκτική Υπηρεσία είναι το γεγονός ότι η αίτηση της «Parnitha» εξεταζόταν σε επαρχιακό και όχι σε κεντρικό επίπεδο. Επί του θέματος, αναμένουμε τις ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών Κ. Πετρίδη.

Αυτοί, λοιπόν, οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, που εξέδιδαν με συνοπτικές διαδικασίες τις άδειες, προφανώς για το καλό του τόπου, θα πρέπει να τιμηθούν δεόντως από την Πολιτεία. Έτσι γίνεται σ' αυτό τον τόπο. Εισηγούμαι, λοιπόν, για τον απαράμιλλο ζήλο, την εργατικότητα και την προθυμία που επέδειξαν, να τους στήσουμε από μια προτομή στην Πλατεία Ελευθερίας όταν και εφόσον ολοκληρωθεί το 2039. Επιπρόσθετα, να τους απονέμουμε τον τίτλο του υπάλληλου της χρόνιας από το 2009 και εντεύθεν και να περιληφθούν, τέλος, τιμής ένεκεν, στον κατάλογο με τους άριστους των αρίστων(!) από τον οποίον γίνονται όλοι οι διορισμοί στα αξιώματα και στις υψηλόβαθμες θέσεις του δημοσίου. 

hadjistylianoum@phileleftheros.com

 

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.