Μια από τις γνωστότερες διεθνώς παραλίες της Κύπρου και η πλέον δημοφιλής στην επαρχία Πάφου, ο Κόλπος των Κοραλλίων στην Πέγεια, επιβεβαιώνει και αυτό το καλοκαίρι ότι αποτελεί τον … αδιαφιλονίκητο βασιλιά στη δημοφιλία και στις προτιμήσεις των λουομένων. Ούσα πανέτοιμη από πλευράς υποδομών και υπηρεσιών από πολύ νωρίς χάρη στις έγκαιρες επεμβάσεις της δημοτικής αρχής, η παραλία της Πέγειας κατέγραψε και αυτό το καλοκαίρι, που ημερολογιακά μας εγκαταλείπει σήμερα, αριθμούς που θυμίζουν εποχές προ πανδημίας.

Τα συνεργεία της δημοτικής αρχής φρόντισαν να ολοκληρώσουν από πολύ νωρίς όλες τις εργασίες καθαρισμού της τεράστιας αμμώδους παραλίας και του περιβάλλοντος χώρου, ενώ προέβησαν και σε όλες τις βελτιωτικές εκείνες εργασίες που επιτρέπουν όπως ο Κόλπος των Κοραλλίων λειτουργεί απρόσκοπτα από τις αρχές της τουριστικής σεζόν, επιτυγχάνοντας έτσι να τον καταστήσουν για μια ακόμη χρονιά την δημοφιλέστερη παραλία λουομένων της επαρχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lady’s Mile: Φρένο στην ασυδοσία θέλουν να βάλουν Δημ. Αρχές

Στην ίδια περιοχή, στο μεταξύ, άρχισε εδώ και λίγο καιρό ένα εμπλουτιστικό έργο που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και του Κόλπου των Κοραλλίων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέγειας: Ο μεγαλύτερος παραλιακός πεζόδρομος της Κύπρου θα είναι σύντομα γεγονός, αφού οι διαδικασίες για την δημιουργία του προχωρούν, με την προκήρυξη της προσφοράς για το έργο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας.

O Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε ειδικότερα πως ο παραλιακός πεζόδρομος της Πέγειας θα είναι πολεοδομικό έργο κόστους 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη φάση του έργου, είπε, θα είναι μήκους δύο χιλιομέτρων και θα αποτελεί μέρος του ευρύτερου παραλιακού πεζόδρομου που ξεκινά από την περιοχή της Μαρίνας στα Πότιμα και θα καταλήγει στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, καλύπτοντας παραλιακά μια συνολική απόσταση 14 χιλιομέτρων.

« Στην πρώτη φάση», σημείωσε, « προβλέπεται η κατασκευή αμφιθεάτρου, υπαίθριου γυμναστηρίου, γηπέδου μπάσκετ, περιπτέρου και παιδικής χαράς. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Δήμο Πέγειας. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε 18 μήνες».