ΕΝΩ, λοιπόν, το «πλαίσιο Γκουτέρες» και το «πλαίσιο Γκουτέρες» έπαιζε εν είδει θέσφατου –ως να απαλλαγήκαμε από τους άβουλους και ετεροεξαρτημένους Ανάν και Μπαν και τους Ντεσότο και Άιντα, και να επανήλθαμε στους έντιμους Ου Θαντ και Γκάλο Πλάζα– ιδού και τα… προσχεδιακά έγγραφα του Α. Γκουτέρες… πιστά αντίγραφα των αστρολογικών (παρα)νοήσεων του Ε. Άιντα.
(Υπενθύμιση: Ο Γιωργάκης –ναι, ναι, ο γνωστός θλιβερός αχθοφόρος τιμημένου επωνύμου– μέγας … εκσυγχρονιστής και μέγας χορηγός των αυτοκαλούμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο υποκλινόμενος –με… καρτασιηλίκια– στον Ερντογάν, ο καλέσας τους Έλληνες της Κύπρου να… συνειδητοποιήσουν ότι είναι… «νέο έθνος», τελοσπάντων, ο γνωστός Γιωργάκης του «λεφτά υπάρχουν» και της –σύνολης– χρεοκοπίας και του αθηναϊκού κράτους και του Νεο-πασόκ –το παρέλαβε 43% και το… κατέσυρε στο 4%, με τη συμβολή του… μεταρρυθμιστή Σημίτη, βεβαίως– λοιπόν, αυτός ο Γιωργάκης της μεταλλαγμένης Διεθνούς των καλούμενων Σοσιαλιστών, πρώτος-πρώτος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον… φίλτατό του Γκουτέρες, και τότε ήταν που νιώσαμε το πρώτο… σύγκρυο!)
Λοιπόν, στις ράγιες του Ε. Άιντα –και– ο κύριος Γκουτέρες, προσποιείται στα προσχεδιακά έγγραφα των εκθέσεών του, αφενός ότι δεν γνωρίζει πως υπάρχει –ακόμη– η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος – μέλος του ΟΗΕ, και δεν την κατέστησαν η Τουρκία και οι συνεργοί της… Εκλιπούσα, και αφετέρου αρνείται ν’ ανοίξει τον φάκελο «Κυπριακό», για να διαπιστώσει ότι άλλη είναι η ανάθεση της Πρωτοβουλίας του, και όχι αυτή που εξισώνει τη νομιμότητα με την παρανομία, έστω και αν η νόμιμη Κυβέρνηση του κράτους – μέλους του ΟΗΕ δεν υπενθυμίζει στον Γ.Γ. του Οργανισμού πως:
● Η Πρωτοβουλία που ανατέθηκε στον Γ.Γ. του ΟΗΕ ήταν για άρση της αποσχιστικής ενέργειας του Ντενκτάς, και όχι για… νομιμοποίησή της!
Και: Ακόμη και αν τα –υποθηκευμένα, σε… προστάτες– ηττημένα μυαλά ανίκανων ηγεσιών… αμελούν να τού το υποδείξουν, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ δεν πρέπει να… βολεύεται με την εξίσωση των «δύο πλευρών», του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Εγκάθετου της τουρκικής κατοχής.
Υ.Γ.: Δέκα μέρες πριν τις Προεδρικές, και οι βαρυνόμενοι με τις ασήκωτες ευθύνες τους –και– για τη –σύνολη– χρεοκοπία επιστρατεύουν τους κολαούζους τους, στοχεύοντας –με πρωτοφανείς χυδαιολογίες– στον αποπροσανατολισμό.