Tο 10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής «Ημέρες Κόκκινου Πηλού» διοργανώνει από τις 19 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κοινότητας για προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Το κοινό μπορεί να δει από κοντά τις μαστόρισσες του Κόρνου να φτιάχνουν τα παραδοσιακά πήλινα αγγεία και να παρακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση της συνταγής του κορνιώτικου τταβά, από τη γνωστή τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου. Παράλληλα, μπορεί να απολαύσει το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, συντροφιά με την Έυη Καπάταη και με συμμετοχή της Κοινοτικής Χορωδίας Κόρνου.

  • 10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου, Δευτέρα 19 -Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 22532170

Από τη Δευτέρα 19 μέχρι και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 9π.μ.- 12μ., το φεστιβάλ διοργανώνει πρωινά εργαστήρια αγγειοπλαστικής για μαθητές στο Αγγειοπλαστείο Κόρνου (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από τις 9.30π.μ. πραγματοποιείται το 1ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Συνέδριο Κόρνου με θέμα «Η αγγειοπλαστική του κόκκινου πηλού στον Κόρνο» στο Cosmpolis Multi-Venue στον Κόρνο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. 

 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. στην Πλατεία Αγγειοπλαστείου θα γίνει επίδειξη κατασκευής πήλινων αγγείων από τις μαστόρισσες του Κόρνου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και αγγείων και θα ακολουθήσει η ζωντανή παρουσίαση της συνταγής του τταβά. 

Στις 8μ.μ. ακολουθεί το μουσικό πρόγραμμα. 

Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα και θα διατίθενται προς πώληση πήλινα αγγεία και παραδοσιακά προϊόντα. Θα πωλείται επίσης οφτό κλέφτικο (€10 τη μερίδα) και ποτά από την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Kornos FC 2013.