Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά τη γεμάτη συμβολισμούς και επαφές ουσίας, επίσκεψη της στην Κύπρο, ετοιμάζει πρωτοβουλία αποκλειστικά για την Αμμόχωστο, σε συνεργασία και με τους έξι Κύπριους Ευρωβουλευτές, δήλωσε στον ACTIVE και την εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο Αντρέας Κεττής. 

«Το επόμενο διάστημα θα δείτε κάποιες κινήσεις από την κυρία Μέτσολα, που θα φέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τους έξι Κυπρίους Ευρωβουλευτές. Οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο είναι μείζον πρόβλημα για την κυρία Μέτσολα, γι αυτό και σύντομα θα δείτε συγκεκριμένες ενέργειες».

Ερωτηθείς αν οι πρωτοβουλίες αφορούν και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κύριος Κεττής εξήγησε ότι αυτό είναι το ένα μέρος, το υπόλοιπο θα ανακοινωθεί προσεχώς μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διεργασίες. Το θέμα της Αμμοχώστου θα είναι το κρίσιμο ζήτημα που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, στο κεφάλαιο Ευρωτουρκικές σχέσεις. 

Το Κυπριακό είναι και Ευρωπαϊκό πρόβλημα ως μέλος της ΕΕ, ανέφερε ο κύριος Κεττής, εξηγώντας ότι με το ΕΚ υπάρχει δέσμευση στο Εθνικό ζήτημα και η κυρία Μέτσολα εκφράζει την Δημοκρατική βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών. 

Κινήσεις αναθεωρητισμού, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο κύριος Κεττής, επαναλαμβάνοντας ότι απώτερος σκοπός θα είναι μια κατάληξη win win. 

Activeradio