Το Minthis Golf Club με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι έχει επαναξιολογηθεί και αποκτήσει με επιτυχία το GEO status, όσον αφορά στην εξαιρετική δουλειά για τoν σεβασμό προς τη φύση, τη διατήρηση των πόρων και την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας.

Το πιστοποιητικό GEO είναι το σύμβολο ενός υπέροχου περιβάλλοντος γκολφ και της βιώσιμης λειτουργίας του, με τη διαβεβαίωση του GEO (Golf Environment Organization) Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Επιβεβαιώνει ότι το Minthis Golf Club συμμορφώνεται με όλα τα κριτήρια GEO, πληρώντας ένα αξιόπιστο και διαφανές σύγχρονο πρότυπο αειφορίας βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της φύσης, των πόρων, της κοινότητας και δράση για το κλίμα και ότι η Λέσχη δεσμεύεται για συνεχή βελτίωση.

Το Minthis χαίρεται που αυτή η παγκόσμια διάκριση αναγνωρίζει τη συνεπή, εξαιρετική δουλειά των υπεύθυνων διαχείρισης του γηπέδου και των πολλών μελών της ομάδας που συμμετέχουν. Η επίτευξη αυτής της σημαντικής εκ νέου πιστοποίησης είναι ένα μέρος μιας συνεχιζόμενης δέσμευσης και η ομάδα ενθουσιασμένη συνεχίζει να προσπαθεί στοχεύοντας σε άριστα επίπεδα βιώσιμου γκολφ.

Η Ουρανία Λάσδα, διαπιστευμένη ανεξάρτητη υπεύθυνη πιστοποίησης GEO, συνέστησε τη βράβευση του Minthis Golf Club για δεύτερη συνεχόμενη φορά με το αναγνωρισμένο οικολογικό σήμα GEO Certified®. Η ίδια σχολίασε:

«Η φιλική προς το περιβάλλον, ολιστική προσέγγιση και σταθερή δέσμευση του Minthis Golf Club για τη βιωσιμότητα, ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής μου και εφαρμόστηκε προσεκτικά από την υπεύθυνη ομάδα.

Η ενίσχυση της οικολογικής βιωσιμότητας με αυτοφυή φύτευση και αξιοσημείωτες περιοχές φυσικού περιβάλλοντος στο χλοοτάπητα, η εστίαση στην αποτελεσματική χρήση του νερού, η μείωση της σπατάλης ενέργειας και των χημικών εισροών και η υποστήριξη των τοπικών ανθρώπων και της κοινότητας, φέρνει το Golf Club δυναμικά στο προσκήνιο.

Η καινοτόμος βιωσιμότητα είναι ένας βασικός πυλώνας των εγκαταστάσεων και η φύση είναι ένα στοιχείο πάντα παρόν καθώς είναι αναπόσπαστο μέρος μιας εκπληκτικά όμορφης και προστατευμένης τοποθεσίας. Ανυπομονώ να δω πώς το Minthis θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στο μέλλον».

ΦΥΣΗ

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης του Resort και η στρατηγική διαχείρηση του χλοοτάπητα διασφαλίζουν ότι το γήπεδο παραμένει ένα μοναδικό περιβάλλον γκολφ σε ένα πολύτιμο φυσικό τοπίο.

Μερικά μόνο από τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που εφαρμόζονται είναι τα εξής:

Αφήνονται μεγάλες εκτάσεις φυσικής βλάστησης στο γήπεδο ώστε να παραμένουν ανενόχλητοι οι χαρτογραφημένοι οικότοποι, καταγράφονται και προστατεύονται περιβαλλοντικές ευαίσθητες περιοχες (ESA), υπάρχουν περιοχές που απαγορεύεται το παιχνίδι όπου και φυτεύονται περισσότεροι αμπελώνες με στόχο την αύξηση της ντόπιας παραγωγής κρασιού, ευνοούνται λιβάδια αγριολούλουδων, ενώ παράλληλα μειώνεται η έκταση του τυποποιημένου χλοοτάπητα και ενθαρρύνεται η άγρια ​​ζωή, με την φύτευση ιθαγενών δέντρων, θάμνων και βοτάνων.

Το 53% του γηπέδου γκολφ στο Minthis είναι φυσικός βιότοπος. Η πρόσφατα ενημερωμένη μελέτη “Φυσικοί Οικότοποι και Πουλιά στο Minthis Golf Club”, απεικονίζει όμορφα την άνθηση της χλωρίδας και της πανίδας, την αναπαραγωγή των πουλιών ή το πέρασμά τους από την περιοχή του γηπέδου.

Η σχολαστικά μελετημένη διαχείρηση του χλοοτάπητα, τα πρότυπα συντήρησης γηπέδου γκολφ και το πρόγραμμα συντήρησης του Clubhouse εφαρμόζουν πρακτικά μέτρα τόσο για την πρόληψη όσο και για την ελαχιστοποίηση της ρύπανσης και συμβάλλουν σημαντικά στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Golf Club.

Άλλη μια περιβαλλοντική βελτίωση έχει επιτευχθεί με την αυξημένη χρήση βιοδιεγερτικών, τη χρήση διαβρεκτικών παραγόντων (wetting agents) και τη χρήση ρυθμιστών ανάπτυξης φυτών.

Επιπλέον, το 2019, η ομάδα συντήρησης του γηπέδου μετακόμισε σε μια σύγχρονη και ταυτόχρονα φιλική προς το περιβάλλον εγκατάσταση συντήρησης γηπέδων γκολφ.

ΠΟΡΟΙ

Στις εγκαταστάσεις υπάρχει μια εξελιγμένη στρατηγική διαχείρισης ανακύκλωσης νερού για βιώσιμη σύντήσηση του γηπέδου όλο το χρόνο με “γκρίζο νερό” και ανακυκλωμένο βρόχινο νερό. Από την πρώτη πιστοποιηση GEO το 2019, μέτρα όπως η αναδιαμόρφωση της λίμνης άρδευσης, η μεγάλης εμβέλειας αποχετευτικές εργασίες, η επένδυση σε ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου αντλιοστασίου και ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος βελτίωσαν τις υπάρχουσες μεθόδους.

Η μείωση της συντήρησης και του κουρέματος του γρασιδιού καθώς και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), της κατανάλωσης καυσίμων και των αναγκών άρδευσης στις αυξημένες οριοθετημένες περιοχές “εκτός παιχνιδιού” και η αλλαγή των μοτίβων κοπής γρασιδιού, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τελευταία μας συντήρηση του γηπέδου γκολφ.

Παραδείγματα ενεργειακής αποτελεσματικότητας στο Clubhouse είναι η χρήση λαμπτήρων LED και λαμπτήρων χαμηλής ενέργειας, αισθητήρες κίνησης, βελτιστοποιητής τάσης, χαμηλές τιμές U σε τοίχους, οροφές και παράθυρα, και τακτικοί έλεγχοι χρήσης ενέργειας.

Η Λέσχη υιοθέτησε μια περιβαλλοντική πολιτική αγορών, εμπλέκοντας τους προμηθευτές σε έναν προδραστικό διάλογο σχετικά με τη βιωσιμότητα. Επιπρόσθετα έχει επιτευχθεί νέα συνεργασία με βιώσιμους προμηθευτές και μάρκες στο γήπεδο γκολφ και Pro Shop.

Το καθιερωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων περιλαμβάνει την ανακύκλωση 100% PMD, χαρτί/χαρτόνι και γυαλί, και ενισχύεται με πολλά υλικά από τις εγκαταστάσεις συντήρησης και το Clubhouse με εξουσιοδοτημένους προμηθευτές.

To Minthis είναι επίσης γνωστό για τα τοπικά προϊόντα του που περιλαμβάνουν λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, μέλι, σιρόπι χαρουπιού, φρούτα και βότανα που συλλέγονται από το γήπεδο του γκολφ.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η δέσμευσή μας στην κοινότητα και το τοπικό περιβάλλον είναι μία συνεχής και θετική μακρόβια διαδικασία.

Η διατήρηση του ιστορικού μοναστηριού του 12ου αιώνα στην καρδιά του γηπέδου του γκολφ είναι ένα τρανό

παράδειγμα, που συμπληρώνεται από τα όμορφα μονοπάτια της φύσης που ξεκινούν από το Golf Academy.

Η προώθηση προγράμματος γκολφ για ενθάρυνση νέων και μαθητών ώστε να ασχοληθούν με το άθλημα είναι μια από τις πολλές πρόσφατες δραστηριότητες μας που έχουν προστεθεί στα υπάρχοντα κοινοτικά και φιλανθρωπικά έργα. Είμαστε περήφανοι για την εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μας και ευγνώμονες στα μέλη και τους συνεργάτες του γκολφ που στήριξαν όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειές μας.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Οι συνδυασμένες προσπάθειες βιωσιμότητας βοηθούν επίσης τις εγκαταστάσεις μας να αναλάβουν πραγματική δράση για το κλίμα, με μείωση των εκπομπών κατά 20% σε διάστημα τεσσάρων ετών, όπως μετράται από την κάρτα Βιωσιμότητας του GEO.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Η αυθεντική οικολογική φιλοσοφία του θερέτρου εξελίσσεται συνεχώς και η αφοσιωμένη ομάδα στο

Minthis απόκτησε πρόσφατα πρόσθετη υποστήριξη από έναν νεοδιορισμένο Λειτουργό Περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή Αειφορίας του Club καθόρισε ετήσια σχέδια δράσης ειδικά προσαρμοσμένα στο γήπεδο γκολφ και το Clubhouse για να διασφαλιστεί η συνεχής βελτίωση. Νέα βιώσιμα έργα προτείνονται και αναπτύσσονται σε συνεχή βάση. Αυτά θα κοινοποιηθούν σύντομα στο Minthis Golf Club Sustainable Golf Highlights.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα βιωσιμότητας, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

https://www.minthisresort.com/sustainability/