Για δεύτερη φορά στην Κύπρο από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο το κορυφαίο γαστρονομικό event.

Το αθηνόραμα και η γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων βρίσκονται από τις αρχές Μάιου για δεύτερη χρονιά στις επάλξεις της κυπριακής εστιατορικής σκηνής, βαθμολογώντας και αξιολογώντας τα εστιατόρια της Κύπρου, με στόχο τη βράβευση των καλύτερων του 2022.

Μετά την αναπόφευκτη διακοπή του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λόγω των συνεχών υγειονομικών lockdown και των προβλημάτων που αυτά δημιούργησαν στις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, οι γευσιγνώστες της επιτροπής αξιολογήσεων είναι έτοιμοι να επιδοθούν εκ νέου σε ένα καινούργιο γαστρονομικό σαφάρι, που θα τους ταξιδέψει σε όλα τα εστιατόρια από τη μία άκρη της Κύπρου έως την άλλη.

H πρώτη τελετή βράβευσης των Χρυσών Σκούφων Κύπρου η οποία έγινε τον Νοέμβριο του 2019 στο Four Seasons στη Λεμεσό, εντυπωσίασε με την επιτυχία της, ενώ 24 εστιατόρια από όλη την Κύπρο βραβεύτηκαν σε τρεις κατηγορίες: Χρυσός Σκούφος, Top Notch και καλύτερη Κυπριακή Κουζίνα.

Η καταξιωμένη επί σειρά ετών γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων είναι στελεχωμένη με επαγγελματίες γευσιγνώστες και έμπειρους κριτικούς εστιατορίων και αποτελείται από τους Δημήτρη Αντωνόπουλο, Βαλσάμη Δουκάκη, Ιωσήφ Πρωϊμάκη, Ντίνα Γκρουμούτη, Μπάμπη Δούκα, Νίκο Κοντόπουλο και Κωνσταντίνο Σεμερτζίδη.

Επικεφαλής των Χρυσών Σκούφων είναι η Άννη Ηλιοπούλου, δημιουργός του θεσμού από το 1994, συνιδιοκτήτρια του αθηνοράματος, εκδότριά του επί 26 χρόνια και σημερινή πρόεδρος του Δ.Σ.

Η Άννη Ηλιοπούλου και η ομάδα της δημιούργησαν πριν από 29 χρόνια έναν σπουδαίο θεσμό, που έχει καταξιωθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως η κορυφαία διοργάνωση βράβευσης των καλύτερων εστιατορίων της χώρας και ως σημείο αναφοράς για όλους: Κοινό, μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματίες φιλοξενίας και εστίασης, σεφ, καθώς και η ίδια η Πολιτεία δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο θεσμό των Χρυσών Σκούφων από το 1994 μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, το θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι Υπουργοί Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι και βράβευσαν τα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς.

Στόχοι του θεσμού των Χρυσών Σκούφων στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα, είναι η καλλιέργεια της συνείδησης προσφοράς υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επαγγελματίες εστίασης, η δημιουργία ευγενούς άμιλλας μεταξύ των καλύτερων εστιατορίων, που είναι προς το συμφέρον όλων μας, η στήριξη της ποιοτικής παραδοσιακής γαστρονομίας και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων ως οικονομικού αγαθού με υψηλή προστιθέμενη αξία και, φυσικά, η ανάδειξη και η επιβράβευση των καλύτερων εστιατορίων και των πλέον δημιουργικών σεφ.