Μετά από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει επιλεγεί σε ομάδα 50 προορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετοχή σε συγκεκριμένο πιλοτικό έργο σχετικά με τον τουρισμό, που αρχίζει τον Ιούνιο. Την ΕΤΑΠ θα εκπροσωπεί ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Νάσος Χατζηγεωργίου.

Οι προορισμοί μέσα από αυτό το έργο που θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν ένα εξατομικευμένο ταξίδι για να βελτιώσουν τον τρόπο χρήσης των δεδομένων για τον τουρισμό και θα γίνουν επίσης μέρος μιας κοινότητας πρακτικής ευρωπαϊκών προορισμών για έξυπνο τουρισμό.

Το «Smart Tourism Destinations» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη των πόλεων της ΕΕ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού και φιλοξενίας μέσω τεχνολογικής καινοτομίας. Οι επιλεγμένες  πόλεις της ΕΕ μέσα από την διαδικασία αυτή θα μάθουν πώς να εφαρμόζουν καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για να κάνουν τον τουρισμό βιώσιμο και προσβάσιμο, αξιοποιώντας πλήρως την πολιτιστική κληρονομιά και τη δημιουργικότητά τους για να βελτιώσουν την τουριστική εμπειρία.

Ειδικότερα, το πιλοτικό έργο θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο οι πόλεις της ΕΕ μπορούν να υιοθετήσουν προσεγγίσεις που βασίζονται σε δεδομένα για να γίνουν ή να βελτιωθούν ως έξυπνοι τουριστικοί προορισμοί με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, ιδιωτικό τομέα, επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς ερευνητές.

Η πρώτη γνωριμία των 50 Ευρωπαϊκών προορισμών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ενώ το έργο ξεκινά επίσημα από τον μήνα που αρχίζει σήμερα.