• Το μυστικό της επιτυχίας στα χρηματοοικονομικά

Ο Δημήτρης Ταξιτάρης, CEO του κορυφαίου Ομίλου συμβουλευτικής σε θέματα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και κανονιστικής συμμόρφωσης χαρτογραφεί την επόμενη μέρα.

«Η μόνη σταθερά που υπάρχει στον κόσμο αλλά και στα χρηματοοικονομικά πράγματα είναι ότι τα πάντα ρει. Σήμερα, λειτουργούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία και που η τεχνολογία έχει εγκαθιδρύσει νέες νόρμες και νέους κανόνες. Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της μετάβασης προς ένα κόσμο ψηφιακού μετασχηματισμού και η λέξη-κλειδί που αναζητούμε είναι η καινοτομία».

Ο Δημήτρης Ταξιτάρης, CEO του κορυφαίου Ομίλου συμβουλευτικής σε θέματα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και κανονιστικής συμμόρφωσης, ηγείται μιας πολυπληθούς ομάδας πέραν των 400 επαγγελματιών, με διαφοροποιημένο υπόβαθρο, εμπειρία και γνώση. Μιας ομάδας η οποία καθημερινά -ακόμα και στις πλέον αντίξοες συνθήκες όπως επί πανδημίας- παρέχει μοναδικές και προσαρμοσμένες λύσεις σε θέματα αδειοδότησης, κανονιστικής συμμόρφωσης, διαχείρισης κινδύνων, εσωτερικού ελέγχου, ανθρώπινου δυναμικού, κανονιστικής τεχνολογίας, πληροφορικής, επιχειρησιακής ανθεκτικότητας, ασφάλειας πληροφοριών περιλαμβανομένης κυβερνο-ασφάλειας, διακυβέρνησης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και καινοτομίας, σε χρηματοοικονομικές και άλλες επιχειρήσεις.

Απαράμιλλο ιστορικό και διεθνής αναγνώριση

Έχοντας συσσωρευμένη εμπειρία σχεδόν δύο δεκαετιών, με απόλυτη επιτυχία 100% στην αδειοδότηση πέραν των 300 χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων και παρέχοντας υποστήριξη σε πάνω από χίλιες εποπτευόμενες επιχειρήσεις διεθνών δραστηριοτήτων, ο Όμιλος χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για την εξειδίκευσή του σε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης στα χρηματοοικονομικά και σε συναφείς υπηρεσίες. Τις υπηρεσίες της MAP S.Platis εμπιστεύονται εποπτικές αρχές, τραπεζικά ιδρύματα, συλλογικά επενδυτικά ταμεία και διαχειριστές κεφαλαίων, επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ιδρύματα πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέση Ανατολή και Ασία. Αυτό το απαράμιλλο ιστορικό επιδόσεων, το διεθνές δίκτυο συνεργατών και το βάθος των διαθέσιμων πόρων, καθιστούν τον Όμιλο ικανό να υποστηρίξει τις ανάγκες οποιουδήποτε πελάτη με τρόπο αποτελεσματικό και ουσιαστικό.

Το νομοθετικό περιβάλλον και οι ξένοι επενδυτές

Tο ενδιαφέρον για θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, κανονιστικής τεχνολογίας και σχετικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν την ίδρυση και τη λειτουργία των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων αυξάνεται διαρκώς. Εν μέσω της πανδημικής κρίσης είχε καταγράφει αυξημένη ζήτηση για επενδυτικές επιχειρήσεις διαφόρων τύπων, διαχειριστές κεφαλαίων, ψηφιακές τράπεζες και άλλα παρόμοια εταιρικά σχήματα. Ταυτόχρονα, «η παγκόσμια τάση, η οποία αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια, είναι η στενότερη και αυστηρότερη εποπτεία από τις ρυθμιστικές αρχές μέσω μιας ομοιόμορφης προσέγγισης, ιδιαίτερα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει ο κ. Ταξιτάρης.

Η επικαιροποιημένη νομοθεσία της Κύπρου, η οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με το νομοκανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις οδηγίες των διεθνών εποπτικών αρχών, σε συνδυασμό με τις εγχώριες τεχνοοικονομικές υποδομές, αποτελούν το δέλεαρ για πολλές διεθνείς Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΫ), Ιδρύματα Πληρωμών και Ηλεκτρονικού Χρήματος, Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ) και άλλες εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, «η καινοτομία και η ευρηματικότητα σε συνδυασμό με τη χρήση τεχνολογίας αποκτούν αυξανόμενη βαρύτητα και είναι κρίσιμο να ενθαρρύνονται μέσα από τις δομές διακυβέρνησης και την εταιρική κουλτούρα», τονίζει ο επικεφαλής του Ομίλου MAP S.Platis.

Το τρίπτυχο της κορυφής

«Η νέα εποχή στα χρηματοοικονομικά πράγματα είναι ήδη εδώ! Είναι ένας κόσμος ψηφιακού μετασχηματισμού και συνεχών αλλαγών στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται καινοτομία και τεχνολογία. Η αξιοποίηση τεχνολογικών εφαρμογών, η ευελιξία στις μορφές εργασίας και η ευρηματικότητα είναι στοιχεία που συνθέτουν τη νέα κανονικότητα σε ένα κόσμο ρευστό, περιπλοκότερο και ολοένα πιο απαιτητικό», σχολιάζει ο κ. Ταξιτάρης. Έχοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία αλλά και τις γνώσεις και ικανότητες, ο Όμιλος σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Με τον ίδιο τρόπο που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια και κατέκτησε την κορυφή. Με ασφαλή βήματα: επενδύοντας στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στο ανθρώπινο δυναμικό.

Το στοίχημα της Κύπρου

Όσον αφορά το ερώτημα για την κυπριακή οικονομία και τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η απάντηση είναι πολυεπίπεδη: «Χρειάζεται να γίνουν πράγματα παράλληλα και ταυτόχρονα, τουλάχιστον όσον αφορά τον χρηματοοικονομικό τομέα, ο οποίος αποτελεί μια από τις κεντρικές αρτηρίες της τοπικής οικονομίας», αναφέρει ο επικεφαλής του Ομίλου.

«Καταρχάς, χρειάζεται να εγκριθεί πακέτο κινήτρων που να απευθύνεται σε εποπτευόμενες επιχειρήσεις για να έλθουν στην Κύπρο. Δεύτερον, πρέπει να υποστηριχθεί, ποιοτικά και ποσοτικά, η αναβάθμιση των εποπτικών αρχών. Η ενδυνάμωση του επενδυτικού περιβάλλοντος θα βοηθήσει στην προσέλκυση σοβαρών ξένων επενδυτικών ταμείων και ιδρυμάτων πληρωμών. Και τρίτον, είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί το καλά οργανωμένο δίκτυο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, κανονιστικής τεχνολογίας και σχετικών υπηρεσιών, αλλά και οι υψηλού επιπέδου εξιδεικευμένες εκπαιδευτικές υποδομές που έχουμε», αναφέρει.

Η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων άλλωστε επί του πρακτέου σημαίνει αριθμό ποιοτικών θέσεων εργασίας, θωράκιση της οικονομίας και δημιουργία των προϋποθέσεων για αειφόρο ανάπτυξη, με όλες τις θετικές κοινωνικές συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν. Με αυτό τον τρόπο η Κύπρος μπορεί να κάνει ασφαλή βήματα εν μέσω κρίσης. «Το κλειδί της επιτυχίας είναι η καινοτομία», υπογραμμίζει ξανά ο κ. Ταξιτάρης.

Οι Υπηρεσίες του Ομίλου MAP S.Platis

• Υπηρεσίες αδειοδότησης από εποπτικές αρχές διεθνώς

• Υπηρεσίες κανονιστικής συμμόρφωσης

• Υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου

• Υπηρεσίες κεφαλαιακής επάρκειας και διαχείρισης κινδύνων

• Υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού

• Υπηρεσίες κανονιστικής/ρυθμιστικής τεχνολογίας

• Υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης

• Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της καινοτομίας και ανάπτυξης

• Υπηρεσίες Πληροφορικής

• Υπηρεσίες επιχειρησιακής ανθεκτικότητας και ασφάλειας πληροφοριών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λεμεσός: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 74, Amaranton Court, όροφος 2-3, Μέσα Γειτονιά, 4003 Λεμεσός Τ: +357 2535 1335

Λευκωσία: Διαγόρου 2, ERA House, όροφος 9-12,1097, Λευκωσία Τ: +357 2287 7744

Λονδίνο: 34 Lime Street EC3M 7AT, London T: +44 207 060 5540

Μάλτα: Office 3, Sterling Building, Enrico Mizzi Street, Ta’ Xbiex XBX 1453 T: +356 21669690

www.mapsplatis.com[email protected]