Με 42 ψήφους υπέρ, η αίτηση παραίτησης του προέδρου του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι από την θέση του «βουλευτή» έγινε αποδεκτή την Δευτέρα από την ολομέλεια της «βουλής» στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, 8 «βουλευτές» μεταξύ των οποίων οι Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς και Τζέιλ Ρέφικ Ρότζερς – που ανήκουν στο κόμμα του κ. Οζερσάι – δεν ψήφισαν.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι υπέβαλλε την παραίτησή του στο τέλος Μαίου μετά την απόφαση των συλλογικών οργάνων του κόμματός του για «επιστροφή στο λαό» (Sine – I millet) που σημαίνει αποχώρηση από την «βουλή». Ωστόσο οι Μπαϊμπάρς και Ρότζερς δήλωσαν ότι δεν θα το πράξουν γιατί είναι πιο χρήσιμο να βρίσκονται εντός της «βουλής» και γι’ αυτή τους την απόφαση έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό σώμα του ΚΛ για αποβολή.

Η συζήτηση και ψηφοφορία σήμερα στη «βουλή» για την παραίτηση Οζερσάι είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ίδιος ο κ. Οζερσάι, μιλώντας σήμερα το πρωί στον «Μπαϊράκ», είπε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Το σημαντικό, είπε, είναι με την συμμετοχή και των άλλων πολιτικών παραγόντων να στηριχθεί η πολιτική βούληση των Τ/κ. Για τις δύο «βουλεύτριες» του κόμματός του, που δεν τον ακολούθησαν στην παραίτηση, επανέλαβε την θέση ότι κανείς δεν είναι πάνω από το κόμμα και έπρεπε να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις.