Το Κέντρο Παραγωγικότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο του Έργου Προώθησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αφορά κατάρτιση ατόμων ηλικίας 55 χρονών, ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος με τίτλο Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω με τη χρήση έξυπνου κινητού/tablet τύπου Αndroid.

Τα πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα Εργαστήρια του Κέντρου Παραγωγικότητας στην Λευκωσία (πρώην Α.Τ.Ι – Καβάφη 20, Αγλαντζία), από τις 8/6/2022 μέχρι 13/7/2022, κάθε Δευτέρα και Tετάρτη, από τις 16:00 μέχρι 19:15.

Τo πρόγραμμα διάρκειας 30 ωρών θα καλύψει μεταξύ άλλων την Εισαγωγή στη χρήση έξυπνου κινητού και tablet, την Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό (Web), το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Email), την Ηλεκτρονική Τραπεζική (e-Banking), τις πληρωμές λογαριασμών μέσω JCC Smart (τηλέφωνα, φορολογίες, υδατoπρομήθεια, ανανέωση άδειας κυκλοφορίας, άδειας κυνηγίου κτλ), Άλλες Εφαρμογές Διαδικτύου, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ΓΕΣΥ, Σύστημα πληρωμής εισφορών Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Taxisnet και συμπλήρωση φορολογικής φόρμας (Δήλωσης), Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη) και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και προσφέρεται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας https://www.e-gnosis.gov.cy/training/eskills/ ή επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα στα τηλέφωνα 22806000, 25873588 και 24812350 αντίστοιχα.