Φρίκη προκαλεί η νέα υπόθεση βιασμού 11χρονου κοριτσιού, από τον ίδιο του τον παππού, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου, σε διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας του κοριτσιού, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο παππού και στις 26 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, συμπεριλαμβανομένων του βιασμού, της άσεμνης επίθεσης και της βίας στην οικογένεια. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος μεταξύ Δεκεμβρίου του 2020 και Ιουλίου του 2021, σε χώρους εντός της οικίας του αλλά και εκτός αυτής, προέβη σε σεξουαλική κακοποίηση της εγγονής του. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου, στην απόφαση η ανήλικη κρίθηκε πλήρως αξιόπιστη και κάποιες μικρές ασυνέπειες ή μικρές αντιφάσεις ή αδυναμία μνήμης, που υπήρξαν στο σύνολο των αναφορών της αναφορικά με τα επίδικα γεγονότα, «κρίθηκαν απολύτως δικαιολογημένες λόγω της ηλικίας της και κυρίως λόγω του τραυματικού γεγονότος, που βίωσε για περίπου οκτώ μήνες». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποτροπιασμός: Παππούς βίαζε την 11χρονη εγγονή του

Η ανήλικη αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση στη μητέρα της και σε οικεία της πρόσωπα, ενώ στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην απόφαση, εξιστόρησε τα γεγονότα ακόμα τρεις φορές σε διαφορετικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η ανήλικη μίλησε στην αστυνομικό, στην οποία έγινε τηλεφωνική καταγγελία από οικείο της πρόσωπο, στην αστυνομικό που έλαβε την οπτικογραφημένη της κατάθεση, στην ψυχολόγο στην οποία παραπέμφθηκε για ψυχολογική αξιολόγηση, καθώς και ενώπιον του Δικαστηρίου, που όπως υπογραμμίζεται «αν και δεν αναμένετο να αναφερθεί στα γεγονότα με ταυτόσημο τρόπο, εντούτοις η βασική εκδοχή για τα γεγονότα ήταν ίδια». 

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, έγινε δεκτή η ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης από την ψυχολόγο, σύμφωνα με την οποία είχε επηρεαστεί η ψυχική υγεία της ανήλικης και παρουσίασε μετατραυματικό στρες, «λόγω της κακοποίησης που υπέστη από τον πατρικό παππού της». 

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 23 Ιουνίου για αγόρευση για μετριασμό της ποινής που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο, ο οποίος διατάχθηκε όπως παραμείνει υπό κράτηση.