Στην Εζεκία Παπαϊωάννου άρχισαν ήδη οι πανηγυρισμοί με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου να θεωρεί από τώρα ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης περνά πανηγυρικά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Όπως με πληροφόρησε αναγνώστης της στήλης αριστερών αποκλίσεων και προοδευτικών πεποιθήσεων, ο Στέφανος Στεφάνου διανύει περίοδο…(μην βιαστείτε να εξαγάγετε συμπεράσματα) πραγματικής πνευματικής ευφορίας για τη διαφαινόμενη νίκη. Η οποία νίκη δεν καταδεικνύεται μόνο από εσωτερικές δημοσκοπήσεις του κόμματος, αλλά και από το γεγονός, πως ενώ έχουν περάσει ήδη σχεδόν δυο βδομάδες από την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, δεν κατηγόρησε ούτε το ΑΚΕΛ ούτε και τους αριστερούς ως πράκτορες των Άγγλων. Μάλιστα υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις, πως ίσως διατηρήσει την ίδια στάση μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών.  

Την αυτήν ευφορία (με τον γενικό γραμματέα του κόμματος) φέρονται να έχουν και άλλα στελέχη του κόμματος και του λαϊκού κινήματος, οι απανταχού λαϊκές οργανώσεις, το Λαϊκό Καφεκοπτείο, η Δυναμό Περβολιών, η Σπάρτακ Κιτίου και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.  

Όμως, η προοπτική νίκης του Ανδρέα Μαυρογιάννη διαφάνηκε και από προεκλογική συγκέντρωση στον Αγρό στην οποία, έξι στους 10 παρευρεθέντες, δηλαδή 90% (με τα μαθηματικά του κ. Γιαννάκη Γιαννάκη) δεσμεύτηκαν να τον ψηφίσουν και προσωπικά πιστεύω πως αυτό δεν έχει σχέση με το γεγονός πως στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μόνο τα αδέλφια και οι στενοί συγγενείς του.  

Βεβαίως, από την άλλη έχουμε τον αριστερό υποψήφιο Αβέρωφ Νεοφύτου, τον ξυπόλητο αυτό πλην τίμιο βιοπαλαιστή και μην παριστάνετε ότι δεν αντιλαμβάνεστε τι λέω. Καλά, δεν ακούσατε την σχετική αναφορά του; Την παραθέτω αυτολεξεί: «Στη δεκαετία του Νίκου Αναστασιάδη, ταπεινά το λέω, όχι κοινωνικό φιλελευθερισμό αλλά θα έλεγα ότι οι αποφάσεις πλησιάζουν και σοσιαλιστικές προσεγγίσεις στη στήριξη της κοινωνίας». Σύντροφε, που κρυβόσουν τόσα χρόνια; Και δεν λαμβάνω υπόψιν τους μονοκόμματους αριστερούς που διαδίδουν πως ο καταστροφικός σεισμός στο Αφγανιστάν προκλήθηκε μετά τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου και ότι οφειλόταν στο τρίξιμο των οστών του Μάρξ.  

Εν πάση περιπτώσει, όσο και αν αντιδρούν οι σύντροφοι, το ένα σκέλος της αναφοράς του Αβέρωφ επιβεβαιώνεται και για του λόγου το αληθές παραθέτω το σχετικό απόσπασμα: «Ξυπόλητος ξεκίνησα από την Αργάκα δεν μου χαρίστηκε, ούτε μου δόθηκε. Με τη σκληρή δουλειά και συλλογικά με τους συνεργάτες και επαναλαμβάνω λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει».   

Είδατε; Επιβεβαιώνεται. Ξεκίνησε από την Αργάκα.  

Σε ερωτώ ευθέως συγχωριανέ: Που πας ξυπόλητος στ’ αγκάθια (παρολίγον να γράψω ξεβράκωτος), για να μην πω «στ’ αγγούρια» που παράγουν τα χωριά μας.  

Βεβαίως, η έγνοια του Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είναι μόνο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αλλά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συζήτησε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο το όραμα Διακυβέρνησης του Γιαννάκη Κασουλίδη (διότι εμείς αυτό ακούσαμε). Και το ΔΗΚΟ απεφάσισε να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, έστω και αν προέρχεται από τον ΔΗΣΥ, του οποίου η διακυβέρνηση ήταν η πλέον διεφθαρμένη. Και ελπίζω να μην πει κάποιος πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν ένας εκ των ένδεκα υπουργών, οπότε είναι κατά το εν ενδέκατο διεφθαρμένος, διότι θα διαφωνήσω.   

ΒΑΣ ΒΑΣ  

  

 

 

Πιο Original πεθαίνεις 

Τον ακούσατε τον Αβέρωφ, δεν θέλετε και ΒΑΣ ΒΑΣ να σας το πει. Είναι original, αυθεντικός, όχι απομίμηση. Πώς το είπε;  

«Θα έχουμε τρεις υποψηφίους. Τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ και τον original, τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού». Εντάξει, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως έχει την πατέντα.  

Original λοιπόν! Ένα έχω να σου πω ομοχώριε: Είσαι μια μάρκα…, μια μάρκα…, η πιο αυθεντική στο παζάρι.  

Καλά, ο Χριστοδουλίδης τι είναι δηλαδή; Κινέζικο προϊόν δεύτερης διαλογής; Διότι υπάρχουν και κινέζικα προϊόντα άριστης ποιότητας. Ρωτώ για την προέλευση, μην τον βγάλετε και ρωσόφιλο αύριο τραβώντας το σχοινί (μέσω Μαργαρίτη Σχοινά).  

Μόνο ασυνόδευτο ενήλικα δεν χαρακτήρισε ο Αβέρωφ τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο οποίος «απέσπασε» (όχι υπό την ποινική έννοια) στελέχη, νυν και πρώην του ΔΗΣΥ. Μέχρι και τον Χώρκατο κέρδισε. Όμως, το μεγαλύτερο εμπόδιο που καλείται να υπερβεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αλλά οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι δηλαδή πως είναι κατσικοπόδαρος και γρουσούζης ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά, συμπτωματικά, τώρα που δώρισε στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα από τα τρία αεροπλάνα που διαθέτει, έγιναν μαλλιά κουβάρια στο Υπουργικό, αφού ουδείς θέλει να το χρησιμοποιήσει πρώτος. Να μην χαρώ, προτιμούν να ταξιδέψουν «με τη γραμμή» ή έστω με το αεροπλάνο του Σαουδάραβα φίλου μας.  

Πάντως, αν και ο Αβέρωφ σοβαρομιλά όταν αναφέρεται στον Νίκο Χριστοδουλίδη, θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι διαθέτει και χιούμορ. Πήγε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο καλώντας τους Τουρκοκύπριους να την σώσουν θέλοντας να καρφώσει, δια της πλαγίας, τον Νίκο Χριστοδουλίδη ότι δεν έσωσε την πόλη ενόσω ήταν υπουργός Εξωτερικών, επειδή ασχολείτο με τα χρυσά διαβατήρια. Και προσπαθεί να τον πλήξει αξιοποιώντας και το ιδεολογικό συνέδριο που διοργάνωσε η παράταξη του. Και από το συνέδριο προέκυψε και είδηση, η οποία πέρασε απαρατήρητη. Και η είδηση από το «ιδεολογικό» συνέδριο εστιάζεται στο ότι πληροφορηθήκαμε ότι ο ΔΗΣΥ έχει ιδεολογία. Πάντως, κατάφερε και τους μάζεψε όλους εκεί. Από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και άλλους γνωστούς τραγουδιστές.  

Μετά το συνέδριο πήρε θάρρος ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σημείο που τον άκουγα και δεν πίστευα, όταν προειδοποιούσε: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ να χαθεί η Αμμόχωστός μας». Τον άκουγα εκστασιασμένος και έφερνα στο μυαλό μου τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Θεόδωρο Πυρίλλη και άλλους οπλαρχηγούς. Ωστόσο, παρόλον ότι «δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί η Αμμόχωστος μας», καλού κακού, ο Αβέρωφ κάλεσε και τους Τουρκοκύπριους να βάλουν δώσουν ένα χέρι.  

«Προσπαθήστε να σταματήσετε το έγκλημα, πιέστε την Τουρκία, πιέστε την ηγεσία σας να σταματήσει αυτή η λεηλασία. Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στην λεηλασία της Αμμοχώστου».  

Ναι, μαζί με τους Τουρκοκύπριους διότι όπως πάμε, θα μας μείνουν οι έποικοι και ναι, «εάν χαθεί η Αμμόχωστος (αν δεν χάθηκε ήδη) χάνεται η Κύπρος μας».  

ΒΑΣ ΒΑΣ