Λήγει αύριο η τρίμηνη παράταση που δόθηκε στην ανάδοχο εταιρεία η οποία εγκατέστησε και διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης, τις γνωστές κάμερες της Τροχαίας και παραμένει άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι.

Ήδη η αναθέτουσα Αρχή, που είναι το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, έχει αρχίσει να προβαίνει σε έλεγχο κατά πόσον αυτά που ζητήθηκαν γραπτώς από τη διαχειρίστρια εταιρεία έχουν υλοποιηθεί και πού βρισκόμαστε σήμερα. Σημειώνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων μετά από αίτημα της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας ενέκρινε τρίμηνη παράταση στην παραλαβή της επόμενης φάσης του συστήματος λόγω προβλημάτων στην επίδοση των εξωδίκων αλλά και άλλων ζητημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή της πιλοτικής φάσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί βελτίωση με την αποστολή των εξωδίκων και πως έχουν λιγοστέψει τα ανεπίδοτα εξώδικα, ωστόσο χρειάζεται ακόμα χρόνος για να τηρηθεί η νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία τα εξώδικα θα πρέπει ν’ αποστέλλονται σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, μετά την καταγραφή της παραβίασης, ήτοι σε 15 ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος χρησιμοποιώντας την τακτική του μαστίγιου και του καρότου, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι κάμερες ήρθαν για να μείνουν, ωστόσο δεν δίστασε να προειδοποιήσει την εταιρεία ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση και δεν θα πάρει ούτε ένα σεντ από το κράτος αν δεν υλοποιήσει όσα προβλέπονται στη σύμβαση. 

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και αν έγιναν όλα όσα έχουν ζητηθεί και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί απόφαση για τα επόμενα βήματα. Υπενθυμίζεται ότι τα προβλήματα που προέκυψαν από την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης εξετάστηκαν σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αρχές Ιουνίου και αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη για να ξεκαθαρίσει η πορεία των πραγμάτων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επίδοση των εξωδίκων έχει βελτιωθεί αυτό το διάστημα και αποστέλλονται πρόστιμα για παραβάσεις του περασμένου μήνα.

Αυτή τη στιγμή τα εξώδικα έχουν ξεπεράσει τις 65 χιλιάδες, από την αρχή του έτους.