Στην απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η οποία δικαιώνει τους συναδέλφους και την Οργάνωσή μας, επισυνάπτεται κατάλογος με τα ονόματα των επηρεαζόμενων συναδέλφων, οι οποίοι, είναι όλοι μέλη της ΕΤΥΚ, αναφέρει η ίδια σε εγκύκλιο της.

Η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για προσπάθεια οικειοποίησης της επιτυχίας της.  

Ακολουθεί αυτούσια η εγκύκλιος: 

«Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανακριβή δημοσιεύματα, νιώθουμε την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Είναι σε όλους γνωστό το γεγονός ότι, η ΕΤΥΚ ήταν αυτή που ανέδειξε, από πολύ νωρίς, το θέμα της αποκατάστασης των μειώσεων των μισθών για τους συναδέλφους της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας που είναι στην Ελληνική Τράπεζα.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι, ΜΟΝΟ η ΕΤΥΚ παρέπεμψε το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας, για μέλη της και διεκδίκησε και αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να επέλθει η δικαίωση.

Για τις εξελίξεις για το θέμα αυτό, ενημερώναμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα τα μέλη μας μέσα από εγκυκλίους μας προς τους συναδέλφους και φυσικά βρίσκονται ακόμα αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Οργάνωσής μας.

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι, στην επιστολή / απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, ημερομηνίας 17/3/2022, η οποία δικαιώνει τους συναδέλφους και την Οργάνωσή μας, επισυνάπτεται κατάλογος με τα ονόματα των επηρεαζόμενων συναδέλφων, οι οποίοι,  είναι όλοι μέλη της ΕΤΥΚ. 

Ενημερωτικά σας πληροφορούμε ότι, εκ παραδρομής, το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει συμπεριλάβει στον πιο πάνω κατάλογο, τα ονόματα 30 μελών μας που περιλαμβάνοντο στον κατάλογο που παραπέμψαμε στο Υπουργείο Εργασίας και ήδη με επιστολή μας έχουμε ζητήσει τη διόρθωση του λάθους αυτού.

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν την επιτυχία της ΕΤΥΚ (επαναφορά μισθών) οφείλουμε για λόγους τάξης να τους ρωτήσουμε ένα απλό ερώτημα:

Αφού το πίστευαν και ήξεραν το δίκαιο των συναδέλφων γιατί δεν το διεκδίκησαν έστω και για τα δύο μόνο μέλη που έχουν στο χώρο της Ελληνικής Τράπεζας και επηρεάζονται από την επαναφορά των μισθών;

Απεναντίας προτίμησαν να το αποσιωπήσουν να δημιουργούν πνεύμα συνεργασίας με τη Διοίκηση της Ελληνικής και να αφήσουν την ΕΤΥΚ να συγκρουστεί με τη Διοίκηση της Ελληνικής.

Είναι απαράδεκτο όταν κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάζουν επιτυχίες της ΕΤΥΚ ως δικές τους και ακόμη περισσότερο κάποιοι άλλοι να σπεύδουν να τις προβάλλουν.

Επίσης, δυστυχώς υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα και επιχειρούν (προφανώς λόγω της εμπάθειας που έχουν για την ΕΤΥΚ κάποιοι «συνήθεις ύποπτοι») να πιστώσουν την επιτυχία αυτή σε άλλους, που δεν έχουν καμία σχέση με τη διαδικασία διεκδίκησης ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας, γι’ αυτό και δικαιολογημένα προκαλείται η αντίδραση και η αγανάκτηση της Οργάνωσής μας και των μελών μας.

Αυτά, για αποκατάσταση της αλήθειας και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».