Άλλο ένα εργασιακό μέτωπο επιχειρεί να κλείσει η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά την επίτευξη συμφωνίας στα λεωφορεία Λάρνακας και Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός απέστειλε χθες το μεσημέρι νέα μεσολαβητική πρόταση προς την εργοδοτική και συνδικαλιστή πλευρά για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των λιμενεργατών και σημειωτών, η οποία έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2020. Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η απόρριψη, στις αρχές Φεβρουαρίου, από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων άλλης πρότασης προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού δεν ικανοποιούσε τις διεκδικήσεις και αιτήματα της συνδικαλιστικής πλευράς.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ αποφάσισαν τότε να απέχουν από υπερωρίες, προειδοποιώντας μάλιστα και για κλιμάκωση των μέτρων στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, σε περίπτωση που δεν υπήρχε αποκλιμάκωση της κρίσης και νέα μεσολάβηση. Η υπουργός είχε διαμηνύσει τότε πως δεν θα μεσολαβούσε χωρίς άρση των μέτρων που αποφασίστηκαν, ήτοι της αποχής από τις υπερωρίες, με τις συντεχνίες να αποφασίζουν με κάποια καθυστέρηση την άρση τελικά του μέτρου στις 9 Μαρτίου. Ωστόσο, η νέα διαβούλευση και μεσολάβηση καθυστέρησε, λόγω της νόσησης της υπουργού με κορωνοϊό, για να κορυφωθεί τελικά χθες με την κατάθεση νέας μεσολαβητικής πρότασης προς τις συντεχνίες, αλλά και προς την εργοδοτική πλευρά – προς τις εταιρείες DP World Limassol, Eurogate Container Terminal Limassol και τους Ναυτικούς Πράκτορες – που απασχολούν λιμενεργάτες.

Όπως δήλωσαν χθες στον «Φ» οι γ.γ. των συντεχνιών ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ Χαράλαμπος Αυγουστή και Άθως Ελευθερίου, αντίστοιχα, η νέα πρόταση θα συζητηθεί από βδομάδας από τις τοπικές επιτροπές των εργαζομένων στα λιμάνια και ακολούθως θα τεθεί ενώπιον των γενικών συνελεύσεων του προσωπικού. Εάν υπό τις περιστάσεις ικανοποιεί τις ανησυχίες και αιτήματα των συντεχνιών αυτή θα γίνει αποδεκτή ή αναλόγως θα απορριφθεί μας ανέφεραν. Σημειώνεται ότι η και η νέα πρόταση προβλέπει όπως και η προηγούμενη μισθολογικές αυξήσεις και ανανέωση της σύμβασης για τρία έτη, δηλαδή με λήξη στο τέλος του 2023.

Στο μεταξύ όπως έγινε χθες γνωστό, η πρόταση που κατέθεσαν τα υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών για λήξη της απεργίας στα λεωφορεία Λευκωσίας εγκρίθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη συνέλευση των εργαζομένων της Nicosia Public Transport.