• Κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εταιρείες ομοιοδραστικών φαρμάκων στον κόσμο και εργοδοτεί 1.880 άτομα παγκοσμίως

Η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie ιδρύθηκε το 1976 από τον Δρα Ανδρέα Πίττα. Σχεδόν αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα της εισβολής, τα οποία κατέστρεψαν εκτός των άλλων και την οικονομία του τόπου, ο Δρ Πίττας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όραμά του με τη δημιουργία μιας φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και να στηρίξει πρακτικά και ηθικά τους συμπολίτες του.

Από την αρχή δεν δίστασε να εμπιστευτεί τους ανθρώπους του τόπου του και να πιστέψει στις δυνατότητές τους. Με τη διαρκή της ανάπτυξη η Medochemie συνέβαλε σημαντικά στην αναγέννηση της οικονομίας του τόπου, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την άποψη ότι η ευημερία ενός λαού κατακτάται με ανάπτυξη και ευκαιρίες για εργοδότηση.

 

46 χρόνια δημιουργίας και προώθησης κυπριακών αξιών

Η Medochemie, εδώ και 46 χρόνια, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά και δυναμικά στον τομέα των φαρμάκων. Κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εταιρείες ομοιοδραστικών φαρμάκων στον κόσμο και εργοδοτεί 1.880 άτομα παγκοσμίως, εκ των οποίων το 70% είναι επιστήμονες. Διαθέτει 13 υπερσύγχρονες παραγωγικές Μονάδες, 9 στην Κύπρο, 1 στην Ολλανδία και 3 στο Βιετνάμ. Παράγει τα προϊόντα της σύμφωνα με το πιο υψηλό ποιοτικό επίπεδο παραγωγής φαρμάκων GMP και έχει πιστοποιηθεί για αυτό από την Ε.Ε. Έχει αποκτήσει και διατηρεί 4.355 άδειες κυκλοφορίας παγκόσμια μέσα από 630 διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων.

Στην πορεία των 46 χρόνων η εταιρεία, δεν συνέβαλε μόνο στην ευημερία του κυπριακού λαού με την προσφορά της στην οικονομία, στην απασχόληση και στην παροχή ποιοτικής και οικονομικά προσιτής φαρμακευτικής αγωγής. Προσέφερε κάτι εξίσου σπουδαίο: το φάρμακό της, μια κυπριακή δημιουργία που γίνεται αποδεκτή παγκόσμια, προσδίδοντας κύρος και προστιθέμενη αξία στο όνομα της Κύπρου.

Εξαγωγική Δραστηριότητα

Η Medochemie είναι η πρώτη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου κατέχοντας το 29% των συνολικών βιομηχανικών εξαγωγών. Έχει βραβευτεί 15 φορές για τις εξαγωγές της από την Κυπριακή ∆ημοκρατία και 3 φορές από την Ε.Ε.. Διαθέτει τοπικά γραφεία σε 22 χώρες και εξάγει σε 110 χώρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.

Σταθερή ανάπτυξη

Παρά τη συρρίκνωση σε όλους σχεδόν τους τομείς της Κυπριακής οικονομίας, συνεπεία της πανδημίας από την COVID-19, η  Medochemie δεν λύγισε και δεν υπέκυψε στην οικονομική λαίλαπα. Όχι μόνο δεν μείωσε τον αριθμό των υπαλλήλων της, αλλά επιπλέον κατάφερε να συνεχίσει να αναπτύσσεται, προχωρώντας στην εργοδότηση δεκάδων νέων του τόπου. Μάλιστα, μέσα από τις δραστηριότητες  συνέβαλε ώστε η χώρα να κρατηθεί όρθια, σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Έτσι λοιπόν η Medochemie εδώ και 46 χρόνια, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά και δυναμικά στον τομέα της, πέραν τού ποσοστού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας παράλληλα στο Κυπριακό ΑΕΠ, περίπου 1.5 %. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη ορισμένων νέων σημαντικών φαρμακευτικών προϊόντων στα επόμενα δυο χρόνια, και η επέκταση των εργασιών σε  νέες χώρες, αποτελούν τους άμεσους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας.

Κατηγορίες προϊόντων

Τα προϊόντα της Medochemie ταξινομούνται σε 10 κύριες κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν: καρδιοαγγειακά, αντιβιοτικά, κεντρικού νευρικού συστήματος, γαστρεντερολογικά, αντιδιαβητικά, δερματολογικά, ενδοκρινολογικά, αναπνευστικά, αναλγητικά κ.α. Επίσης παράγει και διαθέτει στην αγορά ένα ευρύ φάσμα συμπληρωμάτων διατροφής υψηλής ποιότητας και άλλα μη συνταγογραφούμενα επώνυμα προϊόντα (OTC).

Φροντίδα για τον άνθρωπο και την υγεία

Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Medochemie, μια εταιρεία που δεσμεύεται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με σεβασμό στο οικοσύστημα. Έχοντας ως σύνθημα «Η ανάπτυξη έχει ανθρώπινο πρόσωπο» και θεωρώντας την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της κοινωνικής ενεργούς συμμετοχής ως βασικά στοιχεία της στρατηγικής της, η Medochemie συγκαταλέγεται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με την πιο έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Θέτοντας ως στόχο την ενεργό συμβολή της, στην αντιμετώπιση μιας σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, συμμετέχει και στηρίζει οικολογικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Κορυφαίες Διακρίσεις

Ως εταιρία που διαπνέεται από την συνεχή βελτιστοποίηση η Medochemie έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και έχει βραβευτεί αρκετές φορές από κρατικούς και ιδιωτικούς εμπορικούς και επιστημονικούς φορείς. Κάθε βράβευση είναι ξεχωριστή γιατί πίσω από αυτήν υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια η οποία βασίζεται σε σωστό  σχεδιασμό, πάθος, αφοσίωση και υψηλό επαγγελματισμό.

  • Κυπριακό Βραβείο Βιομηχανικών Εξαγωγών – 13 φορές
  • Κυπριακό Βραβείο Ειδικών Εξαγωγών – 2 φορές
  • Ειδικό βραβείο αρχιτεκτονικής για το εργοστάσιο ΑΖ
  • Βραβείο Εξαιρετικής Επιχειρηματικής Επίδοσης από την Ε.Ε – 3 φορές
  • Ειδική Αναγνώριση από την ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) για την κοινωνική και φιλανθρωπική της προσφορά το 2004
  • Βραβείο Ασφάλειας Χημικών Βιομηχανιών – 4 φορές
  • Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2008 – In Business Award 2008
  • In Business Award το 2012 στην κατηγορία Καλύτερη Επιχείρηση
  • Διάκριση «Υπόδειγμα Φαρμακοβιομηχανίας» από την Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε.
  • Έχει διακριθεί στα βραβεία Ruban d’ Honneur 2013/14 και αυτό την κατατάσσει στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στον τομέα εξαγωγών
  • Πιστοποίηση με το διεθνές πρότυπο “Investors in People”
  • National Public Champion Κύπρου στα European Business Awards 2014/15
  • Βράβευση από Green-Dot Κύπρου 2015 για την μακροχρόνια προσφορά στο περιβάλλον και τη διατήρηση του
  • Τιμητικό Βραβείο Εξαγωγών για τις εταιρείες που έχουν βραβευθεί πάνω από 10 φορές για τις εξαγωγές τους
  • Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για τα έτη 2018, 2019,2020 στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις
  • Δυο Platinum Βραβεία στα Cyprus Healthcare Business Awards 2020 για την προσφορά της στην πολλαπλασιαστική ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και για την καινοτόμο δράση της, στην ανακύκλωση και τη συμβολή της στην αναδάσωση.
  • Silver Βραβείο στα Cyprus Healthcare Business Awards 2020 για τη σημαντική έρευνα και ανάπτυξη για την κυπριακή κοινωνία και τη νέα καινοτομική εφαρμογή της ρίγανης

Στοιχεία Επικοινωνίας:

MEDOCHEMIE LTD

1-10 Κωνσταντινουπόλεως 3011, Λεμεσός

Τηλ: +357 25 867600

Φαξ: +357 25 560863

Web: www.medochemie.com