Την αξία της καλείται να αποδείξει η Αστυνομία των Ζώων, η οποία έχει να διαχειριστεί το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε στο Λύκειο Ιδαλίου, με την άγρια κακοποίηση γάτων. Το περιστατικό, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και όπως προκύπτει, άγνωστοι εισήλθαν στον χώρο του σχολείου και έβαψαν με σπρέι νεογέννητα γατάκια που φρόντιζαν μαθητές. Ωστόσο, οι κακούργοι δεν σταμάτησαν εκεί. Στη συνέχεια κρέμασαν τα δύσμοιρα ζώα και έπειτα, αξιοποίησαν το αίμα των θυμάτων τους ως μπογιά και έγραψαν στους τοίχους.

Η διαστροφή των θυτών προκαλεί αφενός ανατριχίλα, αφετέρου, όμως, ανασφάλεια και φόβο. Τι ζητήματα και τι ψυχισμό κουβαλάει κάποιος ή και κάποιοι που αντέχουν να πειράξουν και να βασανίσουν ένα μικρό ζώο; Τι είδους άτομο αντέχει να παίξει με αίμα;

Οι υπεύθυνοι αυτής της πράξης πρέπει οπωσδήποτε να πιαστούν. Πρέπει να αντιμετωπίσουν το βάρος της πράξης τους και να εξεταστούν, διότι το δίχως άλλο χρειάζονται παρακολούθηση και ψυχιατρική βοήθεια. Ό,τι και αν ώθησε τους θύτες σε αυτή τη συμπεριφορά, πρέπει να τύχει χειρισμού. Εάν δεν εντοπιστούν, εάν δεν τιμωρηθούν, εάν δεν νουθετηθούν, είναι βέβαιο ότι θα το κάνουν ξανά. Εξάλλου, αν το είχαν μετανιώσει θα σταματούσαν στο πρώτο γατάκι… και δεν θα σκότωναν βασανιστικά και τα άλλα δύο.

Θα το κάνουν ξανά και ίσως να μην περιοριστούν στις γάτες του σχολείου. Μπορεί να βλάψουν ένα δικό σου κατοικίδιο. Το σκύλο που έχεις στην αυλή. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να πειράξουν κάποιον συμμαθητή, φίλο, συγγενή. Κάποιον αδύναμο. Τη σύντροφο ή το παιδί τους. Έξαλλου, ποιά είναι τα όρια ενός κακοποιητή;

Υπάρχουν ήδη κάποιες φωνές, οι οποίες μιλούν και εκφράζουν υποψίες σε βάρος μαθητών της εν λόγω σχολικής μονάδας. Ανάμεσα στα επιχειρήματα είναι ότι οι υπεύθυνοι γνώριζαν για την ύπαρξη αυτών των γατιών. Ότι το έγκλημα τους ήταν προμελετημένο και βάσει σχεδίου. Ίσως να είναι και έτσι. Ενδεχομένως να μπορούν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και οικίες/επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με τη σχολική μονάδα.

Όποιοι και αν αποδειχθεί ότι είναι οι ένοχοι. Όποια και να είναι η διαστροφή που έσπρωξε το χέρι τους, ένα είναι σίγουρο. Η σχολική μονάδα δεν θα είναι ίδια. Αυτό το σχολείο έχασε μέρος της ευτυχίας του. Έχασε τα κατοικίδια του, ενώ το προαύλιο στιγματίστηκε ως χώρος βασανιστηρίων!

[email protected]