Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή (15 Μαΐου) η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας, μέσω της πλατφόρμας, η οποία λειτούργησε στις 27 Απριλίου 2022, οι στρατεύσιμοι έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν, τις προτιμήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής σε όπλα – σώματα και ακολούθως για την τοποθέτηση σε μονάδες.

Προσθέτει πως όσοι στρατεύσιμοι συμπληρώσουν τα στοιχεία τους μέσω της πλατφόρμας πιστώνονται με 10 μόρια και όσοι παρευρεθούν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες υγειονομικής εξέτασης πριν από την κατάταξη πιστώνονται με επιπλέον 10 μόρια, που θα ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή διαδικασία για τις μονάδες που θα υπηρετήσουν.

Τέλος, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια οι στρατεύσιμοι, γονείς ή κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Υποστήριξης Κατάταξης στο 1430 (08:00 – 20:00).