Σπείρα που έκλεβε αρώματα και είδη ρουχισμού από καταστήματα στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, εξάρθρωσε χθες η Αστυνομία μετά από παρέμβαση των μελών του υποσταθμού Λήδρας.

Χθες το μεσημέρι είχε διαπιστωθεί κλοπή ποσότητας αρωμάτων αξίας 950 ευρώ από κατάστημα στην οδό Λήδρας, με τους δράστες να καταγράφονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι δράστες μετά την κλοπή τράπηκαν σε φυγή. Καταστηματάρχες ενημέρωσαν τα μέλη του υποσταθμού που λειτουργεί στο τέρμα της οδού Λήδρας που αμέσως κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και να τους φορέσουν χειροπέδες. Αυτοί στο μεταξύ είχαν αλλάξει ρούχα σε μια προσπάθεια να διαφύγουν της σύλληψης.

Οι τέσσερις Ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας 32, 25, 20 και 18 ετών, κρατούνται στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής, παράνομης κατοχής περιουσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση, όπου παραδέχθηκαν τη διάπραξη των αδικημάτων. Ακολούθησε έρευνα στην οικία που διαμένουν, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες αρώματα και καλλυντικά, που είναι τα κλαπέντα από το κατάστημα, ενώ εντοπίστηκαν και άλλα περίπου 200 κομμάτια ρουχισμού που φαίνεται να είναι κλοπιμαία από άλλα καταστήματα στη Λήδρας. Το ΤΑΕ προβαίνει σε ενέργειες ώστε να αναγνωριστούν τα κλοπιμαία από τους καταστηματάρχες.

 

Στο μεταξύ, χθες, μέλη του υποσταθμού προχώρησαν στη σύλληψη αλλοδαπού, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2019, αναφορικά με υπόθεση εικονικών γάμων. Επίσης, προ ημερών συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος εισήλθε σε μαγαζί προκαλώντας οχλαγωγία και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, τους επιτέθηκε και τους εξύβρισε, ωστόσο στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα.

Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων υπόπτων ο Σύνδεσμος Πεζόδρομων Λευκωσίας συνεχάρη τα μέλη του υποσταθμού Λήδρας και τονίζει ότι από τον καιρό λειτουργίας του σταθμού το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή έχει αυξηθεί και η παλαιά πόλη θεωρείται πιο ασφαλής. 

Σημειώνεται, ότι από την ημέρα λειτουργίας του υποσταθμού Λήδρας, τα μέλη του δέχονται συγχαρητήρια για το έργο που επιτελούν, με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες να αναγνωρίζουν τη συμβολή τους στην πάταξη και πρόληψη της εγκληματικότητας.