Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες Σάββατο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ για συναντήσεις σήμερα Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Στις 9.30 το πρωί πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού για να δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ στις 14.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ερσίν Τατάρ, πριν αναχωρήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η πληροφόρηση που έχει η Λευκωσία είναι ότι η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών δεν έρχεται εδώ για να συζητήσει την ουσία των εκατέρωθεν θέσεων ενόψει άτυπης πενταμερούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Τζέιν Χολ Λουτ αναμένεται να κινηθεί πάνω σε τρεις άξονες: 

-Θα συζητηθούν και θα ξεκαθαρίσουν τα διαδικαστικά των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη στα πλαίσια της άτυπης διάσκεψης 5+1. 

-Θα επιδιωχθεί από ελληνοκυπριακής πλευράς να ξεκαθαρίσει περαιτέρω το σκηνικό της πενταμερούς και κυρίως το ποιες είναι οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς, στη βάση και της συνάντησης Λουτ-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. 

-Θα επιχειρηθεί μια αποκωδικοποίηση τους πώς ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών σκέφτεται να προσεγγίσει τη συνάντηση 5+1 στη Γενεύη. 

Κάντε κλικ για να εγγραφείτε στο Newsletter του Philenews

Πηγή: philenews