Θύμα κυβερνοεπίθεση έπεσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης, αφού χάκαραν τους προσωπικούς του λογαριασμούς σε Facebook και Instagram.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε γραπτή του ανακοίνωση, δυστυχώς δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατή η επαναφορά των λογαριασμών  και του όγκου των πληροφοριών που φυλάσσονταν σε αυτόν. Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στον Κλάδο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, ο οποίος διερευνά σε βάθος την υπόθεση.

Παράλληλα, ευχαρίστησε δημόσια την ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου καθώς και τους λειτουργούς του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «φαίνεται – μέσα από τα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας – ότι η συγκεκριμένη κακόβουλη ενέργεια είχε ένα και μόνο στόχο, την διακοπή της ομαλής διεξαγωγής της προεκλογικής μου εκστρατείας. Φαίνεται πως κάποιοι κύκλοι ενοχλούνται από τη δυναμική που δημιουργείται γύρω από την υποψηφιότητα μου και τον ευθύ, ουσιαστικό και ειλικρινή πολιτικό λόγο που απευθύνω προς την κοινωνία των πολιτών. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, φίλους και μη, ότι θα συνεχίσω να ορθώνω το πολιτικό μου ανάστημα με θάρρος, αξιοπρέπεια, αυθεντικότητα και δυναμισμό, όπως άλλωστε πράττω για 37 συναπτά έτη από τις επάλξεις της πολιτικής και του συνδικαλισμού, πάντα για το καλό και την πρόοδο του τόπου».