To Top
13:54 Παρασκευή
22 Μαρτίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Πρόεδρε, τελικά μας ψεκάζουν...
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Πρόεδρε, τελικά μας ψεκάζουν...
  14 Μαρτίου 2019, 10:49 πμ  
Η 28η Φεβρουαρίου 2014 ήταν μέρα γιορτής για τον Συνεργατισμό. Ήταν η ημέρα που έπεσαν οι υπογραφές στο Υπουργείο Οικονομικών για την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού με το ποσό του €1,5 δισ. από τον κρατικό κορβανά. Βεβαίως, στη συνέχεια δόθηκαν και άλλα πολλά. Την πράξη υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Νικόλας Χατζηγιάννης - ήταν πριν να μεταπηδήσει στη θέση του γενικού διευθυντή στον Συνεργατισμό -  και οι δικηγόροι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Επειδή έχει τεράστια σημασία αυτά που δήλωναν, τότε, ο Χάρης Γεωργιάδης όπως και οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι κουμπάροι του που διόρισε στην ηγεσία του Συνεργατισμού, παραθέτουμε το περιεχόμενο των δηλώσεων τους τη συγκεκριμένη ημέρα της οποίας, μάλιστα, είχε δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας, μέσα από τις οποίες αποκαλύπτονται σήμερα το απύθμενο θράσος τους, η τεράστια υποκρισία, τα ψέματα, η ανευθυνότητα και η ανύπαρκτη πολιτική τους ευθιξία. 
 
Σε δηλώσεις του, λοιπόν, στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε «ότι η σημερινή εξέλιξη επισημοποιεί τη σταθεροποίηση και πλήρη ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού» και αναφέρθηκε στη «σιωπηρή αλλά αποφασιστική δουλειά που γίνεται» και η οποία κατά τα λεγόμενα του, φέρνει αποτελέσματα. Ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε, επίσης, ότι η συμφωνία αυτή, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της αναδιάρθρωσης και της διαδικασίας των συγχωνεύσεων «μάς επιτρέπει πράγματι να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τον Συνεργατισμό», ο οποίος, «αποτελεί σημαντικό πυλώνα της προσπάθειας για επανεκκίνηση της οικονομίας». Ο Χάρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τους δικούς του ανθρώπους στην ηγεσία του Συνεργατισμού, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν φέρει αποτελέσματα στο σύντομο διάστημα που ανέλαβαν την ευθύνη, μιλώντας για τον Νικόλα Χατζηγιάννη και την υπόλοιπη παρέα! Καλώντας τους, παράλληλα, να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα επίπεδα!
 
Με παρόμοια σοβαροφάνεια και με έπαρση που πλησιάζει αυτήν του Χάρη Γεωργιάδη, προέβη σε δηλώσεις στην πανηγυρική εκείνη μέρα και ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους «είναι με μεγάλο αίσθημα ευθύνης που καλούμαστε να υλοποιήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί και να επιδείξουμε ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα και ζήλο για την σταθεροποίηση και ανάκαμψη του Συνεργατισμού». Είπε, επίσης, ότι η Επιτροπεία θα υλοποιήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης ως έχει υποχρέωση ώστε να επέλθει το συντομότερο δυνατό η ανάκαμψη του Συνεργατισμού. «Η σκληρή δουλειά, η καλή συνεργασία, η διαφάνεια και η αποφασιστικότητα θα συνεχιστούν και με αυτά τα δεδομένα θα δούμε καλύτερες ημέρες» κατέληξε. Και όντως, είδαμε. 
 
Ο τότε Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριος Κληρίδης, δήλωσε από την πλευρά του ότι «η μπάλα είναι πλέον στον Συνεργατισμό». Όπως είπε, «η Κυβέρνηση έδωσε τα χρήματα και εμείς πρέπει να αποδειχθούμε αντάξιοι». Τον Ιούνιο του 2016 και παρά το γεγονός ότι διατηρούσε συμβόλαιο μέχρι το 2018, ο Μάριος Κληρίδης υπέβαλε την παραίτηση του, καθώς ο ίδιος αποτελούσε διακοσμητικό στοιχείο στον Συνεργατισμό. 
 
Όπως συνάγεται από τα παραπάνω, σαφέστατα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν ανέλαβε ένα πτώμα ή έναν ασθενή ετοιμοθάνατο όπως ισχυρίζεται σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Συνεργατισμό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του να αποσείσει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του Χάρη και κατ’ επέκταση, τις δικές του. Αντίθετα, οι Κυβερνώντες από τον Μάρτιο του 2014 είχαν στη διάθεση τους έναν Συνεργατισμό πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο και υπόσχονταν, ότι από το 2016 θα επέστρεφε στην κερδοφορία και σταδιακά θα αύξανε τα ίδια κεφάλαια ώστε να ανακτηθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες. Ωστόσο, ο Χάρης Γεωργιάδης και η παρέα του απέτυχαν παταγωδώς να οδηγήσουν σε σταθερή και υγιή κερδοφορία τον Συνεργατισμό. Το δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από τον κρατικό κορβανά εξανεμίστηκαν λόγω της κακής εταιρικής διακυβέρνησης και κακοδιαχείρισης, ο Συνεργατισμός έβαλε λουκέτο αφού στο μεταξύ το υγιές κομμάτι του πωλήθηκε έναντι πινακίου φακής. Και εμείς τα κορόιδα καλούμαστε να πληρώσουμε γι’ άλλη μια φορά τον λογαριασμό…
 
Ακούγοντας όλες αυτές τις μέρες τους έχοντες και κατέχοντες εξουσία όπως και τα φερέφωνα τους να πλέκουν το εγκώμιο του Χάρη Γεωργιάδη, είμαι, πλέον, πεποισμένος ότι οι Εγγλέζοι μας ψεκάζουν... Δεν εξηγείται, διαφορετικά. 
 
Πρόεδρε, στη συνείδηση των περισσότερων πολιτών, αυτών που ΔΕΝ φοράνε κομματικές παρωπίδες, η ανυποληψία, η κομματοκρατία, το βόλεμα, η διαφθορά, η διαπλοκή, η ατιμωρησία, η αρπαχτή, η ευνοιοκρατία, η οικογενειοκρατία, η απατεωνιά και η μετριότητα είναι μερικά από τα συνώνυμα των περισσότερων πολιτικών αυτής της μπανανίας. 

Hadjistylianoum@phileleftheros.com 
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.