Η Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων κατά την πρωινή συνεδρία της αποφάσισε όπως το Σχέδιο Απόφασης για δημοσίευση του ενδιάμεσου Πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση των Πολιτογραφήσεων που κατέθεσαν η κοινοβουλευτική ομάδα ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία-Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύη, συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών αύριο στις 09.00 και ακολούθως από την Ολομέλεια της Βουλής, που με βάση την ημερήσια διάταξη θα αρχίσει τη συνεδρία στις 10.00.

Επίσης η Σύσκεψη Αρχηγών αποφάσισε ότι η νομοθετική ρύθμιση, που αφορά τα ονόματα των κομμάτων, θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού προηγουμένως συζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών που επίσης θα συνέλθει εκτάκτως στις 09.00.

Η «τύχη» των προτάσεων νόμου για τις εκποιήσεις θα εξαρτηθεί από  την έκβαση που θα έχει η τροποποίηση του Περί Δικαστηρίων Νόμου.

Με το πέρας της συνεδρίας της, η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εγκρίνει και το σχέδιο Απόφασης για την αυτοδιάλυση της, ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του Μαΐου.

Νωρίτερα σήμερα κοινοποιήθηκε ημερήσια διάταξη για έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας στις 09.00 για να συζητήσει πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης που σχετίζεται με την προσωρινή απασχόληση.

Νωρίτερα στις 08.15 θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για να εξετάσει την αναπομπή του νόμου που αφορά την Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ