Ο εκλογέας, ο οποίος αποφασίζει να ψηφίσει τον συνδυασμό ενός κόμματος μπορεί, επιπρόσθετα, να εκδηλώσει την προτίμησή του σε ορισμένο ή ορισμένους υποψήφιους του συνδυασμού αυτού, σημειώνοντας σταυρό ή σταυρούς προτίμησης μέσα στα μικρά τετραγωνάκια, που είναι δίπλα από το όνομα των υποψηφίων του.

Αν ο εκλογέας αποφασίσει να σημειώσει σταυρούς προτίμησης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο Αρχηγός/επικεφαλής του κόμματος δε χρειάζεται σταυρό προτίμησης, γιατί θεωρείται ότι αυτός λαμβάνει τόσους σταυρούς προτίμησης όσοι είναι και οι ψήφοι του κόμματος του οποίου ηγείται. Είναι γι’ αυτό το λόγο, που δίπλα από το όνομα του Αρχηγού του κόμματος δεν υπάρχει τετραγωνάκι.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει, ότι οι μόνοι υποψήφιοι που ΔΕΝ χρειάζονται σταυρό προτίμησης είναι οι πιο κάτω:

Αβέρωφ Νεοφύτου Πρόεδρος – Δημοκρατικού Συναγερμού

Άντρος Κυπριανου- Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού)

Νικόλας Παπαδόπουλος – Πρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος

Μαρίνος Σιζόπουλος – Πρόεδρος Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

Ελένη Θεοχάρους – Πρόεδρο Αλληλεγγύης

Χρίστος Χρίστου – Πρόεδρος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Μάριος Καρογιάν – Πρόεδρος Δημοκρατικής Παράταξης 

Χριστάκης Νικήτας – Πρόεδρος Αμμόχωστος για την Κύπρο

Κυριάκος Κυριάκου – Πρόεδρος Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου

Χρίστος Ρότσας – Πρόεδρος Πατριωτικού Συνασπισμού

 Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, όλων των εκλογικών περιφερειών, μεταξύ των οποίων και οι επικεφαλής των κομμάτων, που ΔΕΝ αναγράφονται πιο πάνω (Κίνημα Οικολόγων, Αλλαγή Γενιάς, Πνοή Λαού, Αφύπνιση 2020, Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) χρειάζονται απαραίτητα σταυρό προτίμησης για να εκλεγούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ