Άντρας που καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο σε δύο χρόνια φυλάκισης για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας άσκησε έφεση, θεωρώντας ως έκδηλα υπερβολική την ποινή που του επιβλήθηκε, ωστόσο η έφεσή του απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο που επισφράγισε την πρωτόδικη απόφαση.

Ο εφεσείοντας είχε βρεθεί ένοχος μετά από δική του παραδοχή σε τέσσερις κατηγορίες για απόκτηση πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία και του είχαν επιβληθεί συντρέχουσες ποινές 18 μηνών και δύο ετών φυλάκισης.

Με την έφεση ο καταδικασθείς προσέβαλε τις ποινές ως έκδηλα υπερβολικές, υποβάλλοντας ότι θα έπρεπε να ανασταλούν λόγω των ιδιαιτέρων περιστάσεων της υπόθεσης.

Επίκεντρο της υπεράσπισης ήταν ο τρόπος με τον οποίο τα επίμαχα αρχεία παιδικής πορνογραφίας είχαν περιέλθει στην κατοχή του εφεσείοντα. Ειδικότερα, ο ισχυρισμός της υπεράσπισης ήταν ότι ο εφεσείοντας είχε αγοράσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή από την Βρετανία και έναν σκληρό δίσκο από την Εσθονία και χωρίς να το γνωρίζει στις συσκευές υπήρχαν συνολικά 212 αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Θέση της υπεράσπισης ήταν ότι ο εφεσείοντας είδε τα αρχεία μόνο μία φορά και ακολούθως τα διέγραψε, ωστόσο σύμφωνα με τα γεγονότα που τέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου η πρώην αρραβωνιαστικιά του εφεσείοντα τον είχε εντοπίσει σε τρεις περιπτώσεις να παρακολουθεί τέτοιο υλικό από ηλεκτρονικές συσκευές.  

Αν και δεν αμφισβητήθηκε από πλευράς κατηγορούσας αρχής το τυχαίο της απόκτησης του παιδικού πορνογραφικού υλικού, παράγοντας που προσμέτρησε μετριαστικά στην επιβολή ποινής, το Ανώτατο Δικαστήριο σημειώνει πως ο εφεσείοντας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, έχοντας γνώση του υλικού στο οποίο αποκτούσε πρόσβαση, αντί ως νομοταγής πολίτης να ειδοποιήσει αμέσως την Αστυνομία, επέλεξε να καταστεί χρήστης παιδικής πορνογραφίας.

Απορρίπτοντας την έφεση, το Ανώτατο Δικαστήριο σημειώνει πως το Κακουργιοδικείο συνεκτίμησε στο σωστό πλαίσιο τον τρόπο που ο εφεσείοντας απέκτησε το υλικό, τρόπος που αντιδιαστέλλει την περίπτωση της οργανωμένης αναζήτησης, εξίσου όμως συνεκτίμησε σωστά και την καθόλα απαράδεκτη επιλογή του εφεσείοντα να προχωρήσει εν πλήρη γνώση του στην παρακολούθηση του παιδικού πορνογραφικού υλικού.