Ένας άνδρας παρέμεινε κρεμασμένος από ένα σχοινί στον πύργο Τραμπ στο  Σικάγο  περισσότερες από 13 ώρες περιμένοντας να ικανοποιηθεί το αίτημά του να μιλήσει από κοντά με τον Αμερικανό Πρόεδρο, πριν καταφέρουν οι αρχές να τον συλλάβουν.

Το περιστατικό ξεκίνησε την Κυριακή το απόγευμα 17:30 τοπική ώρα και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί το πρωί της Δευτέρας στις 07:00. Όλη αυτή την ώρα βρισκόταν κρεμασμένος στον 16ο όροφο του ουρανοξύστη των 98 ορόφων και ζητούσε να δει τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ απειλούσε πως αν κάποιος επιχειρούσε να τον ανεβάσει θα έκοβε το σχοινί με ένα μαχαίρι.

Η «κατάσταση επιλύθηκε ειρηνικά από διαπραγματευτές και τον ύποπτο υπό κράτηση χωρίς τραυματισμούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σικάγο Τομ Αχέρ .

“Ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Ήταν κάτι που χρειαζόταν χρόνο και υπομονή”, δήλωσε ο διαπραγματευτής της αστυνομίας του Σικάγο, Έκτορ Ματίας.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε αν για να πειστεί να παραδοθεί έγιναν κάποιες παραχωρήσεις, ενώ ο άνδρας πριν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για εξετάσεις από το φορείο συνέχισε να ζητάει να μιλήσει με τον Τραμπ πριν τις εκλογές για το μέλλον των παιδιών.

Ο 20χρονος διαδηλωτής που όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ανήκει στους ακτιβιστές Black Lives Matter δεν είχε ακόμη κατηγορηθεί για κάτι, αλλά υποβλήθηκε σε αξιολόγηση ψυχικής υγείας.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) σήμανε συναγερμός στις αρχές του Σικάγο, όταν εντοπίστηκε ανδρας  κρεμασμένος από τον «Trump Tower» και απειλούσε να κόψει με μαχαίρι το σχοινί εάν δεν μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο άνδρας,ασιατικής καταγωγής, ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, κρεμασμένος στον 16ο όροφο του ουρανοξύστη των 98 ορόφων και δήλωνε διατεθειμένος να κόψει το σχοινί εάν κάποιος επιχειρούσε να το τραβήξει.

Σε βίντεο που ανέβασε ο ίδιος απο τον 16ο όροφο του πύργου Τραμπ, ισχυρίζεται ότι είναι μέλος του κινήματος Black Lives Matter, ζητάει να του φέρουν τον Αμερικανό πρόεδρο για να του πει απο κοντά τι θέλει και απειλεί πως αν επιχειρήσουν να τον ανεβάσουν θα κόψει το σχοινι. «Δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω να διαμαρτυρηθώ» λέει στο μηνυμά του.

Μια ομάδα SWAT και θαλάσσια μονάδα βρίσκονται επίσης στη σκηνή, μαζί με τους πυροσβέστες, ενώ η αστυνομία βρίσκεται στο μπαλκόνι πάνω από τον άντρα.

Πηγή: protothema.gr