2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένοι για 6 χρόνια στο λιμάνι χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. 

» Από αυτό προκλήθηκε η φοβερή έκρηξη που ταρακούνησε τη Βηρυτό την περασμένη Τρίτη 4 του μηνός. Μέχρι στιγμής (Παρασκευή μεσημέρι που γράφεται η στήλη), έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 154 άνθρωποι, περίπου 5.000 είναι οι τραυματίες, και 300.000 και πλέον υπολογίζεται πως είναι οι άστεγοι. Τι χρονιά είν’ αυτή Θεέ μου!

20.000-30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στο Βερολίνο, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Μερικοί αμφισβητούν ανοικτά ότι ο ιός είναι επικίνδυνος και ότι μπορεί και να σε σκοτώσει. Ανάμεσά τους χώρεσαν και κάμποσοι άλλοι επικίνδυνοι, γραφικοί και συνωμοσιολόγοι. Αντιεμβολιαστές, λαϊκιστές, ρατσιστές, αντι-5G, μια ομάδα αυτών ήταν εναντίον του Μπιλ Γκέιτς, ότι αυτός τάχα επωφελείται από τα τσιπάκια που μας παρακολουθούν και πουλάει προγράμματα της Microsoft, και πάρα πολλοί άλλοι που είναι απλώς θυμωμένοι επειδή έχασαν τη δουλειά τους.

» Όλοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, χρειάζονται ιατρική φροντίδα. 

14, και βάλε, άτομα κόλλησε μια κυρία που ήρθε από τις ΗΠΑ στην Κύπρο, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, παραβίασε την καραντίνα, έκανε πάρτι, και αυτό ήταν το αποτέλεσμα.

» Όταν κάποιος δεν ξέρει τι σημαίνει «ατομική ευθύνη», τον/την θεωρώ χαμένη υπόθεση. Lost case. Και δεν πιστεύω πως οι ποινές όπως τις ξέρουμε (χρηματικές και άλλες) μπορούν να βοηθήσουν. Εκείνο που ίσως «πιάσει» όμως, είναι να υποχρεώνεις άτομα σαν και αυτά να πάνε να εργαστούν εθελοντικά σε ΜΕΘ με ασθενείς με κορωνοϊό, μήπως έτσι ταρακουνηθεί λίγο ο εγκέφαλος και γίνει κανένα θαύμα…

1.000- 1.500 φορείς του ιού μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό, εκτίμησε την περασμένη Δευτέρα ο ιολόγος κ. Κωστρίκης, βάσει των δεδομένων που είχε ώς εκείνη τη στιγμή. Διαφορετική εκτίμηση είχε ο μικροβιολόγος κ. Καραγιάννης. 

» Καλό είναι, για την επιστήμη και για την κοινωνία, αυτές οι διαφωνίες να ελέγχονται σχολαστικά πριν βγουν προς τα έξω. Εδώ βρισκόμαστε σε κρίση παγκόσμιας πανδημίας, όχι σε επιστημονικό συνέδριο. 

18 εκατ. ξεπέρασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο αυτήν την εβδομάδα, καθώς πλέον κάθε 4 ημέρες προστίθενται 1 εκατ. νέα κρούσματα, εξαναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να αποφασίζουν νέα lockdown.

» «Αυτά δεν γίνονται», σχολιάζει το ελληνικό factnews.gr, που πάντα κάνει μια καλή, συνοπτική παρουσίαση των σημαντικότερων ειδήσεων της ημέρας. 

85% των εταιρειών της Κύπρου έχουν μειώσει στον προϋπολογισμό τους τα έξοδά τους για μάρκετινγκ και προώθηση του προϊόντος τους στα μίντια, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

» Οι πραγματικοί γκουρού του μάρκετινγκ θα σου πουν ότι μερικές φορές, μέσα σε συνθήκες κρίσης μπορούν να γίνουν οι καλύτερες, για τις ημέρες τις καλές που θα έρθουν ξανά, καμπάνιες. Μετά από κάθε κρίση, έχει αποδειχθεί ότι ο κόσμος εκτιμά εκείνους που ήταν παρόντες, και όχι εκείνους που «εξαφανίζονται». 

10.000 παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε μήνα λόγω ασιτίας, που τώρα με την πανδημία κορωνοϊού, παίρνει ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις. 

» Διάβασα στο site της UNICEF την ιστορία βρέφους 1 μηνός που ήδη έχασε το μισό του βάρος με το οποίο γεννήθηκε, που ήταν 2,5 κιλά.

1% από τις καθαρές αποδοχές από το στοίχημα επιστρέφονται από τον φορέα της επιχείρησης στην πρόληψη του εθισμού προς τα τυχερά παιχνίδια και την παθολογική ενασχόληση με τον τζόγο. 

» Οξύμωρο, κι ενδιαφέρον αυτό. Σε βοηθώ να καταστραφείς φέροντάς σε στο μαγαζί μου, χάνεις €100 και σου επιστρέφω το €1 για να πας σε γιατρό να γίνεις καλά. 

(*) Κάθε Σάββατο, η στήλη βλέπει τα πρόσωπα και προσωπεία με τη ματιά των αριθμών. Και κάθε μέρα, στο πρωινό Newsletter του Pihilenews, μπορείτε να βρείτε και τον Αριθμό της Ημέρας.