To Top
18:27 Σάββατο
19 Οκτωβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Πετά η Λεμεσός!
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Πετά η Λεμεσός!
  02 Σεπτεμβρίου 2019, 10:15 πμ  
Δεν πρόλαβαν οι κυρίες να ξεπακετάρουν τα μπαγκάζια των διακοπών και κλήθηκε εκτάκτως η κλάση τους: Η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον τους απέστειλε μήνυμα για «σύγκληση του καρέ ένεκα σοβαρών εξελίξεων». Τουτέστιν, αυθημερόν, στο σπίτι του Αγίου Ανδρέα. Η οικοδέσποινα τις υποδέχτηκε δίχως διαχύσεις, με τη συνήθη αυστηρότητα που τη διακρίνει… Μια μεταμοντέρνα Μπερνάντα Άλμπα με ωραιότατο μαύρο φουστάνι Max Mara.
 
Η Καλαμαρού, πάλι, τον μήνα που μεσολάβησε από την τελευταία τους συνάντηση, ήταν βέβαιο πως δεν συναπαντήθηκε με το στυλ ούτε κατά τύχη. Φόραγε το γνωστό εκρού ταγέρ, το οποίο έγραψε τη δική του ιστορία στο Θηλέων Κύκκου επί Ουρανίας Κοκκίνου... «Η Δανδουλάκη στις Ικέτιδες, κοτζάμ τραγωδός, είχε παραπάνω λάμψη μάνα μου» την αποπήρε η χήρα. Ώσπου εισέβαλε στο δωμάτιο φουριόζα η Κουλλίτσα Κυριακού και χάθηκε η μιλιά της… «Καλέ, η Γιάννα Αγγελοπούλου» ψέλλισε.
 
Μια ολοκαίνουργη Κουλλίτσα! Με τσίτα το πρόσωπο και ανεβασμένα τα φρύδια στα μη περαιτέρω. Με κείνο το απροσπέλαστο στην έκφραση... «Κάτι έκανες εσύ» είπε η Ιουλία. «Όχι καλέ. Είναι ο αέρας του βουνού» απήντησε αγέρωχα η άλλη, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή θυμοσοφία ότι εχθρός του γελοίου είναι το γελοιότερο. «Γεγονός που μας φέρνει και στο θέμα μας» άδραξε την ευκαιρία η χήρα και ένευσε στη Ρωσίδα να παίξει τα δύο βίντεο με πρωταγωνιστή τον γαμπρό του Προέδρου. «Τα σχόλια και τα εγκεφαλικά απαγορεύονται» επισήμανε στις φιλενάδες της. «Απολαύστε υπεύθυνα!». 
 
Στο πρώτο βίντεο, ένας μαυρισμένος νεαρός με λευκό πουκάμισο -ο οποίος θα μπορούσε να κάνει αξιοθαύμαστη καριέρα στο Bollywood, να τα λέμε αυτά- μπαίνει στην αυτοκινητάρα του και μας ξεναγεί στην πόλη των μεγάλων ευκαιριών. Ουρανοξύστες, πανάκριβα αμάξια, αγορασμένες υπηκοότητες και πακτωλός χρημάτων για να φαν και οι Ρωσίδες κότες. Εάν δεν έπαιρνε τόσο στα σοβαρά τον εαυτό του ο Γιάννης Μισιρλής, θα έκλεινε την υπερπαραγωγή με την αγαπημένη ατάκα του πεθερού του: Πετά η Λεμεσός! Αλλά φευ…
 
«Η προφορά του στα αγγλικά είναι λίγο χάλια» μουρμούρισε κάπως αμήχανα η Ευγενία η Καλαμαρού. «Πού να δεις τα κινέζικά του» την διέκοψε η οικοδέσποινα και ζήτησε το επόμενο βίντεο. Καλά, για ποιο Βουράτε Γειτόνοι μιλάμε τώρα και για ποια κωμωδία του Μάρκου Σεφερλή! Το βίντεο με τις ευχές στα κινέζικα (ή ό,τι άλλο λένε τέλος πάντων σε αυτή την sweet and sour παραγωγή) είναι η απόδειξη ότι εντέλει το ζούμε στ’ αλήθεια: Η ζωή, μιμείται την κακή τηλεόραση.
 
Έσυρε η Ιουλία τα βήματά της μέχρι το παράθυρο που έβλεπε στον πίσω κήπο. Το φως του δειλινού γλύκαινε την όψη της. Στα μάτια της όμως έκαιγε η έγνοια καθώς έβλεπε την αξιοπρέπεια της παράταξης να κουτρουβαλάει στον κατήφορο. «Είναι σκληρό για μια γυναίκα να ‘ναι μόνη» ψιθύρισε. Κι έπειτα, σαν να αναθάρρησε, ανέβασε λίγο τον τόνο της φωνής της: «Αλλά δεν υπάρχει τίποτε πιο σκληρό από το να ανέχεσαι –ως γυναίκα, ως ιδρυτικό μέλος της ΓΟΔΗΣΥ και ως άνθρωπος- αυτό τον διασυρμό. Δεν έχουμε μούτρα πια να βγούμε από τα σπίτια μας! Περνούν τα διπλοκάμπινα από τη Γλάδστωνος, παίζουν τις μπουρούδες και μας περιπαίζουν φωνάζοντας ρυθμικά “Εδώ Λεμεσός, Εδώ Λεμεσός”». «Εκάμαμεν όμως τζιαι εμείς πολλά» είπε δειλά η Κουλλίτσα της Αριστεράς και της Προόδου. «Η αστική Λευκωσία εννοώ» συμπλήρωσε. «Όχι τόσα, ώστε να μας αξίζει ΑΥΤΟ» εξανέστη η Ιουλία.
 
Οι συναισθηματικοί ολοφυρμοί είναι φανερό πως δεν οδηγούν πουθενά. Οπότε στο ακανθώδες ερώτημα «Τι κάνουμε;» οι επιλογές των κυριών ήσαν τρεις: Πρώτον να αγνοήσουν τα μασκαραλίκια. Δεύτερον να τα ξεχάσουν. Τρίτον να απαντήσουν με μια αντίστοιχη πελλάρα ώστε να φανεί ποια πλευρά αντέχει περισσότερο. «Το τρίτο» ανακοίνωσε πεισμωμένη η Ιουλία.
 
Η ιδέα, κατ’ αρχάς, ήταν έξοχη. Να βάλουν λέει τη Σβετλάνα να χορεύει την καλίνκα, ενώ εκείνες θα προσφέρουν σταφύλια («Grapes?») σε nouveau riche τέκνα της πάλαι ποτέ Σοβιετίας. «Εκ παραλλήλου θα δείχνουμε πλάνα εμβληματικών έργων της πρωτεύουσας» ενθουσιάστηκε η Καλαμαρού. «Ποια έργα;» την προσγείωσε η αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού. Την πλατεία Ελευθερίας με μουσική υπόκρουση “το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί;”. Δαμαί μάνα μου, στην τάφρο που είναι το έργο του Κουρούση, εφυτρώσαν καλαμιώνες μέσα σε έλος!». «Μη λες τέτοια και εκνευρίζεται ο Γιωρκάτζης» είπε σιγανά η Καλαμαρού. «Ξίδι!» απάντησαν οι άλλες.
 
Με τούτα και με κείνα, βράδιασε χωρίς να έχουν καταλήξει κάπου. Κάθισαν λοιπόν στην μπιρίμπα, ακούγοντας αθάνατες επιτυχίες του Τώνη Βαβάτσικου. Μετά από κάμποση ώρα κι αφού η Ιουλία είχε πάρει πλέον και το μπιριμπάκι έσπασε τη σιωπή της: «Το ξεκαθάρισε ότι έχει πάρει εντολή 5ετίας. Αν μη τι άλλο, δεσμεύτηκε ότι μετά το τέλος της θητείας του θα αποχωρήσει». «Δεσμεύτηκε ακούω…» σάρκασε η Καλαμαρού. Και τότε, παρενέβη η Αναγεννημένη σπάζοντας επιτέλους την κατήφεια: «Να σκέφτεστε κοπέλες ότι εμείς δεν είμαστε χτεσινές. Εμείς επιβιώσαμε από τη διακυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού». Έτσι κι αλλιώς δεν έμειναν πολλά. Τριάμισι χρόνια κι απόψε…
 
Ο γαμπρός του Προέδρου της Δημοκρατίας Γιάννης Μισιρλής, έγινε talk of the town με δύο βίντεο που έκαναν θραύση στο διαδίκτυο.
 
Φιλgood, τεύχος 236.
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...