Η ΕΥ, μέσω του εκτεταμένου διεθνούς δικτύου της, των ολοκληρωμένων υπηρεσιών της — Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Διασφάλισης, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Φορολογικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Χρηματοοικονομικών Συμβούλων και Υποστήριξης Συναλλαγών — και μέσω της βαθιάς γνώσης των κλάδων της οικονομίας, είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της. Η EY συνεργάζεται με εταιρείες, επιχειρηματίες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την επίλυση και διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν και την αξιοποίηση ευκαιριών προκειμένου να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη.

Καθώς οι χώρες ανά το παγκόσμιο χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί από τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19, οι οικονομίες έχουν τώρα να διαχειριστούν τις συνέπειες. Η Κύπρος, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση που εντείνεται εξαιτίας της παγκόσμιας διασύνδεσης της οικονομίας της.

Πλαίσιο Επιχειρησιακής Ανθεκτικότητας της ΕΥ κατά του COVID-19

Σε περιόδους κρίσης, οργανισμοί και άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζονται σύμφωνα με τις τάσεις μετασχηματισμού και τη δυναμική της αλλαγής. Η πανδημία του COVID-19 αναπόφευκτα θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και οικονομίες παγκοσμίως. Οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να γίνουν πιο ευέλικτες για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας απαράμιλλης κρίσης και ταυτόχρονα να είναι σε θέση να λάβουν μακροπρόθεσμες στρατηγικές αποφάσεις σε ένα ασταθές περιβάλλον.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας δοκιμάζουν τη συνολική ανθεκτικότητα των οργανισμών. Το Πλαίσιο Επιχειρησιακής Ανθεκτικότητας της ΕΥ, επισημαίνει εννέα βασικούς τομείς δράσης για να αναδιαμορφώσουν οι επιχειρήσεις το μέλλον τους, αντιμετωπίζοντας το «τώρα», προετοιμαζόμενοι για την «επόμενη μέρα» και σχεδιάζοντας το «μετέπειτα», με ακρίβεια και ευελιξία. Το Πλαίσιο βοηθά τους οργανισμούς να αναπτύξουν μια δομημένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση κρίσεων και την διασφάλιση της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων τους σε τομείς όπως: κανονιστικές υποχρεώσεις, πελάτες, προμηθευτές και αλυσίδες εφοδιασμού, ταμειακή ροή, τεχνολογική υποδομή και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

COVID-19 Industry Pulse Reports από την ΕΥ Κύπρου

Στην ΕΥ, σε συνεργασία με τους πελάτες μας, συν-δημιουργούμε καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις για να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς διαχείρισης των επιπτώσεων αυτής της κρίσης, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε.

Σε αυτό το πλαίσιο, και σε μια προσπάθεια υποστήριξης της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, η EY Κύπρου έχει πραγματοποιήσει τη σειρά ερευνών COVID-19 Industry Pulse Reports, για τους κυριότερους τομείς της κυπριακής οικονομίας: τον Τραπεζικό, του Τουρισμού, των Ακινήτων και του Λιανικού Εμπορίου. Οι εκθέσεις καταγράφουν το πραγματικό αίσθημα και τις προσδοκίες του κάθε τομέα σε σχέση με την κρίση του COVID-19, σε συνδυασμό με την δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, προσφέροντας επίσης στοχευμένες προτάσεις για το μέλλον. Αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων στελεχών εταιρειών, τεχνοκρατών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και της Κυβέρνησης. Και οι τέσσερις εκθέσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΥ Κύπρου.

Πέρα από την κρίση του COVID-19

Σε κάθε κρίση δημιουργούνται και ευκαιρίες. Στο επίκεντρο, βρίσκεται η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας. Η μετα-COVID-19 εποχή είναι πιθανό να δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση για συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως ψηφιακές συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υποστήριξης ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και ευκαιρίες που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι επιχειρήσεις, για να παραμείνουν ανταγωνιστικές, θα πρέπει να επικεντρωθούν στον στρατηγικό τους μετασχηματισμό, στην ψηφιακή επιτάχυνση, στην αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού και στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι ομάδες της EY είναι πλήρως καταρτισμένες με την απαραίτητη γνώση και εξειδίκευση για να βοηθήσουν τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν, να αναπτύξουν κατάλληλες στρατηγικές και να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητα και τη περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους. Ταυτόχρονα, η ειδική ενότητα COVID-19 στην ιστοσελίδα της EY Κύπρου, περιλαμβάνει πληροφορίες που βοηθούν τις τοπικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την κρίση «τώρα», να προετοιμαστούν για την «επόμενη μέρα» και να σχεδιάσουν το «μετέπειτα».

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Jean Nouvel Tower

Λεωφ. Στασίνου 6

1060 Λευκωσία, Κύπρος

Τ.Θ. 21656, 1511 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 209 999

Φαξ: +357 22 209 996/7/8

Αγίας Ελένης 36,

Γαλαξίας Building, Block B,

Γραφείο 602, 6ος Όροφος 1061, Λευκωσία, Κύπρος

Τ.Θ. 21122

1502 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ: +357 22 669 699

Φαξ: +357 22 669 650

 

Ernst & Young House

Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 27-29,

Μέσα Γειτονιά, 4003 Λεμεσός, Κύπρος

Τ.Θ. 50123, 3601 Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 209 999

Φαξ: +357 25 209 996/7/8

 

ey.com/cy