«Εμείς, ως Νομική Υπηρεσία ή Γενικός Εισαγγελέας, δεν ρωτηθήκαμε, ούτε μας ζήτησε κανένας να δώσουμε οδηγίες για αστυνομική διερεύνηση διαρροών», δήλωσε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η έρευνα της Αστυνομίας για τις διαρροές ξεκίνησε όταν ο ίδιος βρισκόταν ακόμη στη Νομική Υπηρεσία.

Όπως έχει δηλώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, η Αστυνομία διερευνά από τις 3 Ιουνίου 2020 τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέρρευσαν τα έγγραφα που αφορούν στις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομισιόν μέσω «Φ»: Πάρτε πίσω διαβατήρια τάχιστα 

«Αυτό που διερευνάται είναι το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα και από ποια πρόσωπα», είχε πει ο κ. Ανδρέου, προσθέτοντας ότι στο μικροσκόπιο των ανακριτών θα βρεθούν και τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα του πρακτορείου και όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σ’ αυτά. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε πει, η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από καταγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών και αυτό που διερευνάται είναι το ενδεχόμενο παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανή διάπραξη οποιωνδήποτε άλλων αδικημάτων. 

Philenews/ΚΥΠΕ